• Κοινωνία

    1.303 παραβάσεις των μέτρων για την πανδημία κατέγραψαν οι αρχές το Σάββατο

    • NewsRoom


    Συνολικά 64.242 ελέγχους διενήργησαν το Σάββατο (26.12.2020) οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες Περιφερειών, Δημοτική Αστυνομία και Ε.Α.Δ.) καταγράφοντας 1.303 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

    Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 421.900 ευρώ.

    Η Ελληνική Αστυνομία διενήργησε τον κύριο όγκο των ελέγχων (62.198), ενώ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

    Μεταξύ άλλων η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα 20.000€ σε βάρος τεσσάρων ιδιωτών που παραβίασαν το καθεστώς καραντίνας, ενώ σχηματίστηκαν και σχετικές δικογραφίες (Περιφέρεια Πελοποννήσου και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

    Επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 3.000€ σε ιδιώτη που διοργάνωσε εκδήλωση σε ιδιωτικό χώρο (Π.Ε. Χαλκιδικής) ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών αντίστοιχα σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και σε ένα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

    Επιβλήθηκαν, επίσης, πρόστιμα συνολικού ύψους 13.000€ σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παραβίασαν τα μέτρα λειτουργίας στην Π.Ε. Αττικής, καθώς και πρόστιμο 5.000€ σε ένα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.



    ΣΧΟΛΙΑ