• Δημοφιλή στο Internet

    Το πιο γευστικό λεμονάτο σπανακόρυζο από την Αργυρώ

    • NewsRoom

    Σπανακόρυζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει σπανακόρυζο και μας δείχνει τον τρόπο να το κάνουμε τόσο γευστικό, που όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν!

    Σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, μια νόστιμη παραδοσιακή συνταγή, ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και νηστίσιμο.

    Υλικά

    1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
    1/2 ματσάκι άνηθο
    το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Προαιρετικά
    1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

    Εκτέλεση

    Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα της συνταγής για το πιο εύκολο, λεμονάτο σπανακόρυζο!

    Σοτάρουμε τα υλικά. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.

    Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

    Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για το σπανακόρυζο εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ