Μια μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξεις Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Συστατικά
5 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
2 αβγά, μέτρια
150 γρ. γάλα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
100 γρ. φέτα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
50 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στέφανος Γκίκας: Εργαζόμαστε συστηματικά για την θεσμική αναγνώριση της έννοιας της Νησιωτικότητας, ως διακριτού πεδίου Πολιτικής στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς
- Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος – Ακολουθεί υπουργικό συμβούλιο
- Η πτωτική πορεία του δολαρίου συνεχίζεται καθώς οι αγορές προεξοφλούν μειώσεις από τη Fed
- Γόρδιο – Νέα ευρήματα στα ίχνη του βασιλιά Μίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
