• Δημοφιλή στο Internet

    Την Μεγάλη Τετάρτη στην καραντίνα δοκιμάζουμε σούπα ρεβυθιών με ντομάτα

    • NewsRoom

    Ρεβύθια σούπα με ντομάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Τα ρεβύθια παντρεμένα με κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι είναι από τα συνηθισμένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς.

    Είναι παραδοσιακό, υγιεινό, νηστίσιμο και πολύ θρεπτικό φαγητό. Vegan συνταγή και χορταστική για όσους ακολουθούν αυτό το μοντέλο διατροφής.

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει μία ωραία συνταγή για κοκκινιστά ρεβύθια σούπα με ντομάτα.

    Υλικά

    500 γραμ. ρεβύθια
    1/3 φλ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο
    2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    1 καρότο τριμμένο
    1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
    300 γραμ. κοφτό μακαρονάκι ψιλό
    αλάτι
    πιπέρι
    λεμόνι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Για τα κόκκινα ρεβύθια σούπα με ντομάτα, μπορούμε να μουσκέψουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια και να τα μαγειρέψουμε από την αρχή. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.

    Για να μαγειρέψουμε τα ρεβύθια πρέπει να τα μουλιάσουμε σε μπόλικο νερό μέσα σε ένα μπολ από την προηγούμενη ημέρα. Θα φουσκώσουν και αφού τα στραγγίσουμε θα είναι έτοιμα για την σούπα.

    Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε στην κατσαρόλα σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά αν θέλουμε στο τέλος να χυλώσουν μέσα στη σούπα αλλά να μη λιώσουν. Ο δυνατός βρασμός τα διαλύει. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους.

    Όσο τα βράζουμε, ζεσταίνουμε το 1/2 από το συνολικό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπασμένο σκόρδο για 1′. Το αφαιρούμε. Μέσα στο καυτό ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο και τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα για 2-3΄. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και νερό των ρεβυθιών να καλύπτει τα υλικά.

    Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20΄. Τα κόκκινα ρεβύθια σούπα με ντομάτα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά, γι αυτό αν έχει εξατμιστεί νερό με το βρασμό συμπληρώστε ζεστό νερό.

    Παίρνουμε 1 /2 φλ. ρεβύθια με σούπα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό ρεβυθιού στη σούπα. Η σούπα θα πάρει μια δυο βράσεις και θα προσθέσουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι και θα ελέγξουμε το αλατοπίπερο .

    Τα κοκκινιστά ρεβύθια σούπα με ντομάτα γίνονται πολλές φορές με κάποιο μικρό ζυμαρικό που το προσθέτουμε τα τελευταία 6-7 του βρασμού.

    Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός της σούπας θα ρίξουμε μέσα τα μικρά κοφτά μακαρονάκια και θα ανακατέψουμε. Θα αφήσουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει το κοφτό μακαρόνι. Η σούπα χρειάζεται αρκετό νερό για να βράσει το ζυμαρικό. Μην διστάσετε να προσθέσετε αν βλέπετε ότι στεγνώνει.

    Σερβίρουμε την πηχτή σούπα σε βαθιά πιάτα.

    Μάθετε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τα κοκκινιστά ρεβύθια σούπα με ντομάτα εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ