• Δημοφιλή στο Internet

    Συνταγή για μοσχάρι στιφάδο που λιώνει στο στόμα!

    • NewsRoom


    Ένα κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό, ζουμερό και γεμάτο οικογενειακές στιγμές!

    tsoulotip#tsoulotip: Σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις για να μην βράσει και να πάρει ωραίο χρώμα.

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δόσεις το κρέας από όλες τις πλευρές, δίνοντας του σκούρο χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

     

    2.Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.
    3.Στη συνέχεια, ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ ντομάτας, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό.
    4.Ύστερα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με 2 ώρες.
    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

    ΠΗΓΗ: Giorgos Tsoulis



    ΣΧΟΛΙΑ