• Ροή Ειδήσεων

    Σφοδρή κακοκαιρία στη Λέσβο – Σε λίμνη μετατράπηκαν οι δρόμοι

    • NewsRoom


    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Λέσβος, από τις οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, χθές το βράδυ.

    Ο δρόμος Μεσοτόπου- Ερεσού μετατράπηκε σε ποτάμι, ενώ σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο οδόστρωμα. Αυτοκίνητο παρασύρθηκε προς Μεσότοπο και χρειάστηκε η παρέμβαση διερχομένων από το σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες .Στο μεταξύ ένα δεύτερο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο αντιδήμαρχος Ερεσού Μιχάλη Ρούσσης παρασύρθηκε επί της κεντρικής οδού και χρειάστηκε βοήθεια για να απεγκλωβιστεί.

    Η κακοκαιρία εντείνονται από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις σε βαθμό τέτοιο, ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις βροχοπτώσεις της περασμένης κιόλας εβδομάδας.

    Ενώ, η περιοχή Αφεντέλη της Ερεσού όπου υπάρχουν και επιχειρήσεις, “πνίγηκε” από την έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολίσθησεις. Ήδη μηχανήματα του Δήμου Λέσβου μεταβαίνουν στην περιοχή να αποκαταστήσουν τη βατότητα του δρόμου.

    Σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν εκτός από την περιοχή της δυτικής Λέσβου, στις Νέες Κυδωνίες και στα Μιστεγνά, ενώ μικρότερα προβλήματα διαπιστώνονται στο δρόμο Πέτρα προς Μόλυβο και προς Άναξο, στην Εφταλού, και από Μόλυβο προς Βαφειό και Σκάλα Συκαμιάς.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ