ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τραπέζι
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει μία εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο, έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά. Θα το λατρέψουν όλοι!
Υλικά
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ψαρονέφρι 500 γραµ. (κομμένο σε χοντρές φέτες)
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
300 γραµ. ασπρομανίταρα (κομμένα σε φετες)
1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)
4 κ.σ κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
½ φλ. ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα (κομμένα στη μέση)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση.
Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές για περίπου 4-5′ να κάνει κρούστα.
Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον.
Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να παραμείνει τραγανό.
Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια (μάθετε πώς θα τα καθαρίσετε σωστά και πώς θα τα κόψετε εδώ) και το σπασμένο σκόρδο.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ χωρίς να ανακατεύουμε.
Γύρισμα μια φορά είναι αρκετή.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα βαλσαμικό, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα, να σιγοβράζει δηλαδή.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 2′ να πυκνώσει.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.
Πηγή: argiro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καφούνης: Χάθηκε και το στοίχημα των θερινών εκπτώσεων
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη πτώση του γενικού δείκτη, απώλειες πάνω από 3% για τις τράπεζες
- Δήμας: Ενισχύουμε την ασφάλεια των αεροδρομίων με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και προσλήψεις προσωπικού
- Δυσάρεστα νέα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας: Μειώθηκαν οι πληρότητες τον Ιούλιο – Για επικίνδυνη στασιμότητα κάνει λόγο η ΕΞΑA
