• Δημοφιλή στο Internet

    Παραδοσιακό σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

    • NewsRoom

    Σπετσοφάι από τον Γιώργο Τσούλη


    Και σε ποιον δεν αρέσει αυτό το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό;

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει παραδοσιακό σπετσοφάι, σε μία συνταγή που θα λατρέψετε! Μας συμβουλεύει να προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα λαχανικά, ώστε να μην τα καραμελώσουμε.

    Υλικά

    4 λουκάνικα χωριάτικα (800γρ.)

    2 πράσινες πιπεριές

    2 πιπεριές κέρατο

    1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    60 γρ. οξύμελο

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    50 ml νερό, χλιαρό

    3 κλ. φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τα λουκάνικα σε κάθετες λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Κόβουμε τις πράσινες πιπεριές και τις Φλωρίνης σε κάθετες λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.

    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Δίνουμε χρώμα στα λουκάνικα μας ρίχνοντάς τα με δόσεις μέσα στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.

    Κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ προσέχοντας να μην αδειάσουμε το λάδι που έχει μέσα το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λουκάνικα.

    Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τους δίνουμε χρώμα ανακατεύοντας ανά 2-3 λεπτά. (Δεν ανακατεύουμε συνεχώς).

    Αφού μαγειρευτούν 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε ανακατεύοντας πάλι ανά 2-3 λεπτά.

    Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με το οξύμελο και με τη ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας έτσι ώστε να βγάλουμε όλη τη «γεύση που έχει κολλήσει στο τηγάνι».

    Ρίχνουμε μετά την κονσέρβα ντομάτας, το νερό και τα φύλλα ρίγανης, αλάτι και πιπέρι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ