• Δημοφιλή στο Internet

    Την απέλαση της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου από την Σουηδία ζητούν ομάδες νεοναζί!

    • NewsRoom

    Αλεξάνδρα Πασχαλίδου


    Στο στόχαστρο ομάδας Σουηδών νεοναζί μπήκε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία δραστηριοποιείται έντονα υπέρ των μεταναστών και των μειονοτήτων.

    Μάλιστα, η ίδια η δημοσιογράφος δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία από την συγκέντρωση των ακροδεξιών, οι οποίοι με πλακάτ που έφεραν την φωτογραφία της ζητούσαν την απέλασή της από τη Σουηδία.

    Η Πασχαλίδου κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να δράσουν κατά αυτών των φαινομένων.

    Η ίδια πριν από λίγους μήνες για τις προσπάθειές της: « Έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις για τα βιώματα μου μεγαλώνοντας στο πιο φτωχό προάστειο της Σουηδίας, ως μεταναστόπουλο και Ελληνίδα στην ξενιτιά. Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με πολλούς άλλους από ομάδες που επίσης προσβάλλονται και αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Είτε ανήκουν στην LGTBQ κοινότητα είτε ανάπηροι, είτε ανήκουν σε άλλες μειονότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ρατσιστικά χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Απειλές, άπειρα ψέμματα, άσχημες συμπεριφορές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς συμβαίνουν, συμβαίνουν και σε μένα, αλλά και σε άλλους πολλούς. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και αποφάσισα να κάνω ένα φιλμάκι. Με κάλεσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Franz Timmermans να δώσω μία ομιλία σε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες, οπότε το φιλμάκι είναι μία περίληψη από όσα είπα», είχε δηλώσει

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σία Κοσιώνη: Το σχόλιο για την φουσκωμένη κοιλιά της (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δούκισσα Νομικού: Η ολόσωμη φωτογραφία που ανέβασε στον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης της



    ΣΧΟΛΙΑ