• LIFE&STYLE

    Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Ανησυχία εμπνέει η κατάσταση στη Σουηδία (video)

    Αλεξάνδρα Πασχαλίδου


    Μια διαφορετική τακτική για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» ακολουθεί η Σουηδία.

    Η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία ζει μόνιμα στη Σουηδία, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

    Όπως ανέφερε η ίδια, μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 146, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι περισσότερα από 4.000. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

    «Πρέπει να πω πως αυτά δεν είναι αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία. Εγώ στο δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 άτομα που έχουν κορονοϊό και έχουν καλέσει επανειλημμένα σε νοσοκομεία και γιατρούς. Τους λένε απλά, ‘μείνετε στα σπίτια σας, μη τυχόν έρθετε εδώ πέρα και κολλήσετε κόσμο. Να μας καλέσετε μόνο όταν δεν θα μπορείτε πια να αναπνέετε’.

    Όπως επισήμανε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η σουηδική κυβέρνηση δείχνει περισσότερη ανησυχία για την οικονομία της χώρας, ενώ βασίζεται στην ατομική ευθύνη των πολιτών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, χωρίς να λαμβάνει «ακραία» μέτρα.

    «Οι Αρχές μάς προτείνουν απλά να αποφύγουμε τα ταξίδια το Πάσχα. Από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή, που ξεκινούν εδώ οι άδειες του Πάσχα για τα παιδιά. Πρέπει να εξηγήσω, όμως, μια άλλη νοοτροπία με τους πολιτικούς να δείχνουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολίτες θεωρώντας πως ο καθένας μας πρέπει να πάρει τη δική του ευθύνη. Να δείξει περισσότερη αλληλεγγύη με τις ευπαθείς ομάδες και θεωρούν μάλιστα αρκετά λαϊκιστικά τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες».

    Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν έχει δει να φοράει κανείς μάσκες στο δρόμο, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τα μέτρα που δεν έχουν παρθεί.

    «Τα μέτρα είναι ήπια. Αφήνουν να γίνονται συγκεντρώσεις έως 50 άτομα. Έχουν αφήσει τη θεωρία για την ανοσία της αγέλης και προσπαθούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη ώστε να αντέχει το Υγειονομικό Σύστημα», πρόσθεσε.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ