• City Stories

    Τα μαγαζιά με τις πιο όμορφες βεράντες της Αθήνας, για καφέ κάτω από τον ήλιο!

    • NewsRoom


    Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ και αυτό αποτελεί από μόνο του αιτία και αφορμή, για να απολαύσεις χαλαρές στιγμές με την παρέα σου, θαυμάζοντας την Αθήνα και την περαντζάδα από ψηλά!

    Οι πιο όμορφες βεράντες στα πιο ειδυλλιακά σημεία της πόλης απλώνουν ξανά τα τραπεζάκια τους, στολίζονται με τα ανθισμένα τους λουλούδια, δημιουργούν μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα και σε περιμένουν για καφέ και κουβεντούλα κάτω από τη ζεστασιά του ήλιου.

    • Ciccus

    ciccus

    ciccus 2

    Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά και τουριστικά μέρη της πόλης, στο Μοναστηράκι, επί της Αδριανού. Το νέο all-day bar restaurant Ciccus είναι ένα διατηρητέο κτίριο με σύγχρονο ντιζάιν και παλιά στοιχεία και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας καφέ, κοκτέιλ και πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας κάθε ώρα της ημέρας. Αυτό όμως που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό είναι τα μικρά του μπαλκονάκια με συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη!

    Αδριανού 31, Αθήνα

    • Αναφιώτικα

    anafiotika

    Το ομώνυμο μαγαζί της πιο ερωτεύσιμης γειτονιάς της Αθήνας, δηλαδή της Πλάκας, που ξεχωρίζει για τα σοκάκια που θυμίζουν ελληνικό νησί, το πλακόστρωτο για βόλτες, τα σκαλάκια, τις μυρωδιές από το γιασεμί, το βασιλικό και τις  βουκαμβίλιες της. Στον πιο διάσημο δρόμος της, τη Μνησικλέους, βρίσκεται και το καφέ Αναφιώτικα,  στο ψηλότερο σημείο από τα σκαλάκια της οδού. Εδώ όλο το χρόνο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι δίνουν μάχη για ένα τραπέζι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα μικρά του μπαλκονάκια στον πρώτο όροφο που είναι ιδανικά για ρομάντζο και πολλές φωτογραφίες.

    Μνησικλέους 24Β, Αναφιώτικα

    • Chocolat Royal

    chocolat 1 chocolat

    Το Chocolat Royal στον πεζόδρομο της Αγίου Παύλου, στο Θησείο διαθέτει υπέροχα μπαλκονάκια που προσφέρουν μοναδική θέα στην Ακρόπολη και γίνεται σημείο έλξης για τον πρωινό καφέ και τα γλυκά. Ενώ αν πεινάσεις, μπορείς να παραγγείλεις εξαιρετικά πιάτα από το μενού, που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου!

    Απ. Παύλου 27, Θησείο

    • K8point ΚΑΠΑ ΟΚΤΩ

    Μπορεί κάποτε σε αυτό το σημείο να υπήρξε ένας στάβλος, όμως στο νεοκλασικό αυτό κτίριο στεγάζεται τώρα το K8point, ένας από τους πιο καλαίσθητους χώρους της Αθήνας, με την  ηλιόλουστη αυλή και τους περίτεχνους κρεμαστούς κήπους. Ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον που ενδείκνυται για καφέ, ποτό και φαγητό.

     Ερμού 119 Άσιγγος, Μοναστηράκι

    k8

    • Αρbarόριζα

    arb

    Θα μπορούσες να παρομοιάσεις ένα καφέ της πόλης με ολόκληρη πλατεία;  Η απάντηση είναι μάλλον ναι, αν μιλάμε για την πλατεία που έχει δημιουργηθεί επάνω στην βεράντα της Αρbarόριζας, στο Παγκράτι. Παράταιρα τραπεζάκια να γεμίζουν από νέο κόσμο από το πρωί για καφέ, μέχρι αργά το βράδυ για καλό κρασί και κοκτέιλς με βάση από ελληνικά αποστάγματα σε άκρως προσιτές τιμές.

    Πλατεία Πλαστήρα 10, Αθήνα

    • Αδωνις Restaurant Café

    adonis

    Φρεσκοκομμένος καφές με σπιτικό κέικ μπροστά στο απέραντο γαλάζιο, στο  θρυλικό «Άδωνι» στην Καστέλα.  Η θέα του Μικρολίμανου από το αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο είναι μαγευτική και κάνει κάθε επισκέπτη να ταξιδεύει με το νου και να απολαμβάνει στιγμές ξεγνοιασιάς.

    Αλεξ. Παπαναστασίου 57, Καστέλα

    Πηγή: Bovary.gr



    ΣΧΟΛΙΑ