• City Stories

    Αθήνα: Τα αγαπημένα μας jazz στέκια

    • NewsRoom


    Πίνουμε το ποτό μας ακούγοντας τις μεγάλες ορχήστρες της Νέας Ορλεάνης και απολαμβάνοντας τη vintage ατμόσφαιρα σε επτά ιδιαίτερες γωνιές της Αθήνας που τιμούν την jazz μουσική. Ακολουθήστε μας στα πιο jazz στέκια της πόλης.


    Jazz in Jazz

    Μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αθήνας και ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπημένα στέκια των φίλων της τζαζ, κοντά στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Λειτουργεί από το 1996 σε έναν χώρο όπου το vintage ρέει άφθονο και είναι προσηλωμένο στην παλιά εποχή της τζαζ. Ο χώρος θυμίζει μικρό μουσείο με αμέτρητα πορτρέτα μουσικών της jazz, εξώφυλλα ιστορικών δίσκων και αντικείμενα από τα ταξίδια του ιδιοκτήτη. Στα συν η μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι και ρούμι. Δεινοκράτους 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7258362.

    Half Note Jazz Club
    Το Half Note Jazz Club στο Μετς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το πιο εμβληματικό λαϊβάδικο της jazz στην Αθήνα. Από τον φιλόξενο χώρο του έχει περάσει η αφρόκρεμα της τζαζ, μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Για περισσότερα από 30 χρόνια προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και μας συστήνει εκλεκτούς μουσικούς και νέους καλλιτέχνες. Τριβωνιανού 17, Μετς τηλ. 210 9213310, www.halfnote.gr

    Verve
    Ιστορικό jazz bar που ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Κυψέλη, πέρασε για λίγο από τη Σόλωνος και μετακόμισε πριν από λίγα χρόνια στου Ψυρρή, διατηρώντας τον χαρακτήρα του. Πολύχρωμος μακρόστενος χώρος με vintage ατμόσφαιρα και εξώφυλλα εμβληματικών τζαζ δίσκων στους τοίχους. Συχνά πραγματοποιούνται live με ελεύθερη είσοδο. Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ: 211 0125750 (κεντρική φωτό)

    56
    Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στις σκάλες της οδού Πλουτάρχου, το «56» είναι το καλά κρυμμένο μυστικό του Κολωνακίου. Σπρώχνοντας την πόρτα, γλιστράς στη Νέα Υόρκη του ΄50. Καθίστε στην μπάρα και απολαύστε μία από τις σπάνιες ετικέτες ουίσκι ακούγοντας τις μεγάλες ορχήστρες της Νέας Ορλεάνης και χαζεύοντας τις φωτογραφίες των θρύλων της τζαζ. Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ. 210 7231424.

    Jazz Point
    Δυο βήματα από το Σύνταγμα, επί της Ακαδημίας, το Jazz Point είναι μια ωραία επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τον καφέ του, να πιει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο, να γευματίσει ελαφρά και να χαλαρώσει με ένα ποτό ή κοκτέιλ συντροφιά με ενδιαφέροντα ακούσματα από όλο το εύρος της jazz, blues και world μουσικής. Τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εδώ ακούμε ονόματα αναγνωρισμένα και άλλα στα πρώτα τους βήματα. Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα, τηλ. 210 323 5911.



    Speakeasy

    Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης ξαναζωντανεύει στο «μυστικό» μπαρ της Αθήνας που κρύβεται λίγο κάτω από το Σύνταγμα (λόγω concept δεν αποκαλύπτει την ακριβή διεύθυνσή του). Αφού χτυπήσετε το κουδούνι (σε μία πόρτα που νομίζεις ότι οδηγεί σε κάποιο σπίτι) για να σας ανοίξουν, θα κατεβείτε τα σκαλιά για να βρεθείτε στο ατμοσφαιρικό υπόγειό του, όπου θα ακούσετε ωραίες jazz μουσικές και θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Λέκκα, Σύνταγμα.

    Μαύρος Γάτος
    Αυθεντικό και ατμοσφαιρικό street bar που αποτελεί σταθερό meeting point για βραδινή διασκέδαση στην καρδιά των Εξαρχείων. Ωραίες μουσικές- δεν παίζει αποκλειστικά τζαζ αλλά έχει μια αδυναμία στο είδος-, μεγάλη ποικιλία σε malt και ρούμια και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με τη δωδεκάμετρη μπάρα με φόντο το Σικάγο να κλέβει την παράσταση. Εδώ πίνουμε καλοφτιαγμένα κλασικά- και μη- κοκτέιλ, ενώ το πρωί ερχόμαστε για ήσυχο και χαλαρό καφέ. Κωλέττη 40-42, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3800518.


    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ