• Δημοφιλή στο Internet

    #Μένουμε_σπίτι και μαγειρεύουμε νόστιμες κροκέτες γεμιστές με αρακά

    Κροκέτες γεμιστές με αρακά από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε όλοι στο σπίτι τον αρακά.

    Μία πρωτότυπη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο σεφ Γιώργος Τσούλης και μας υπόσχεται ότι έτσι θα φάνε όλοι στο σπίτι τον αρακά. Ετοιμάζει, λοιπόν, κροκέτες γεμιστές με αρακά.

    Δεν πρέπει να καίει πολύ το ηλιέλαιο, για να μην καούν οι κροκέτες εξωτερικά και παραμείνουν ωμές εσωτερικά.

    Υλικά

    Για τις κροκέτες:

    700 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

    300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

    20 γρ. μέντα, ψιλοκομμένη

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    1 κ.σ. λευκό ξύδι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    Για το πανάρισμα:

    4 αυγά (medium), ελαφρώς χτυπημένα

    100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

    150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

    Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Έπειτα, ρίχνουμε στο multi σε δόσεις τον αρακά και τον πολτοποιούμε, φροντίζοντας να έχει μερικά κομματάκια.

    Κατόπιν, αδειάζουμε τον αρακά στο μπολ με το κρεμμύδι μαζί με το ξύδι, τη μέντα, τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Στη συνέχεια, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Ύστερα, πλάθουμε μπαλάκια των 60 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα πιέζουμε ελαφρώς ώστε να μοιάζουν με μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

    Αμέσως μετά, αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, σε ένα δεύτερο πιάτο τα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.

    Έπειτα, πανάρουμε τα μπιφτέκια περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ