• Δημοφιλή στο Internet

    H λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους: Χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα

    • NewsRoom

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγη: argiro.gr


    Η πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά!

    Χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την πανεύκολη συνταγή να τα έχουμε κι εμείς γρήγορα στο σπίτι μας.

    Μία λιχουδιά που θα λατρέψουμε. Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    150 γραμ. μαλακό βούτυρο
    3/4 καστανή ή μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλ. μελάσα (ή πυκνό πετιμέζι)
    2 πρέζες αλάτι
    1½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
    1½ κ.γλ. κοφτό κανέλα
    1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
    1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    ξύσμα από1 μέτριο πορτοκάλι (ακέρωτο)
    1 μεγάλο αυγό (σε θερμ. δωμ.)
    1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
    3½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

    Εκτέλεση

    Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα (gingerbread cookies) με γλάσο και μελάσα, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μελάσα ή το πετιμέζι, το αλάτι, το ξύσμα και το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

    Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό το μείγμα.

    Προσθέτουμε το αυγό και με μίξερ χειρός ή σύρμα χτυπάμε τα υλικά για 1-2′ να γυαλίσει.

    Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

    Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή άλλα να πλάθεται. Δεν πειράζει αν κολλάει λίγο στα χέρια. Όταν παγώσει και θα γίνει μια χαρά.

    Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο σε κάθε κομμάτι ζύμης σαν χοντρό φύλλο.

    Τυλίγουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.

    Η ζύμη πρέπει να παγώσει πολύ καλά, αλλιώς θα σας δυσκολέψει στο άνοιγμα του φύλλου.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 λαμαρίνες.

    Αφού παγώσει καλά η ζύμη ανοίγουμε φύλλο λεπτό.

    Όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

    Όσο πιο παχύ το φύλλο τόσο πιο μαλάκα θα βγουν τα μπισκότα στο κέντρο τους.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη και με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε το φύλλο να γίνει λεπτό.

    Μπορούμε αντί για αλεύρι να χρησιμοποιήσουμε άχνη ζάχαρη ή να ανοίξουμε το φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες (να θυμάστε ότι η ζύμη για να μην σας παιδέψει στο άνοιγμα, πρέπει να είναι παγωμένη καλά).

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Μελομακάρονα: Η συνταγή του Άκη για την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά

    Η συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψετε: Τσουχτές Μάνης με τυρί και αυγό

    Η συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι: Μανιταρόσουπα βελουτέ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ