• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι: Μανιταρόσουπα βελουτέ

    • NewsRoom

    Μανιταρόσουπα βελουτέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Ένα πιάτο πλούσιο σε νοστιμιά, που θα σας κερδίσει!

    Μία διαφορετική γεύση μας προτείνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει βελουτέ μανιταρόσουπα, μία γήινη γεύση που θα σας κερδίσει και θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας βελουτέ σούπες.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (15γραμ.)
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
    200 γραμ. κάστανα προβρασμένα
    2 κ.σ. κονιάκ
    3 φλ. ζωμό κότας
    1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Για το γαρνίρισμα

    λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
    λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε τη μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα, ξεπλένοντας πρώτα τα πορτσίνι σε κρύο νερό.

    Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό.

    Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15΄-20΄, να ανακτήσουν την υγρασία τους.

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (τα ξεφλουδίζουμε). Αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα.

    Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για να μεταχειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γυαλίσει.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα.

    Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

    Σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι (περίπου το μισό τελευταίο φλ.).

    Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια.

    Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια (τα κρατάμε για το γαρνίρισμα). Σβήνουμε με το κονιάκ.

    Προσθέτουμε το ζωμό και το υγρό των μανιταριών. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20′.

    Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

    Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη

    Συνταγή που «μυρίζει» μαμά: Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη

    Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμους παραδοσιακούς κουραμπιέδες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ