Δημοφιλή στο Internet

Γεύση και νοστιμιά στο λεπτό: Αυγά με ντομάτα για… βουτιές

  • NewsRoom

Αυγά με ντομάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Μία πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα και δίνει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα!

Μία απλή, γρήγορη και εύκολη λύση μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το σημερινό μας τραπέζι. Μας δείχνει λοιπόν τον τέλειο τρόπο να ετοιμάσουμε τηγανητά αυγά με ντομάτα για… βουτιές με ψωμί. Ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4- 6 αυγά
2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα

ψωμί
φέτα

Εκτέλεση

Για τα αυγά με ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη. Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας.

Σπάμε τα αυγά ένα ένα μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα.

Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά. Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος.

Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.

Σερβίρουμε με με ψωμί και φέτα.

Μπορείτε να δείτε έξυπνα tips από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τα τέλεια αυγά με ντομάτες εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ