ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Healthy Food & Bio Food Awards 2026: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίνεται για τη σειρά Nature’s Promise και ΑΒ Έτοιμα Γεύματα
Μία νόστιμη και εύκολη Shakshuka, πλούσια σε γεύση και νοστιμιά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ο Άκης Πετρετζίκης
Ένας πλούσιος συνδυασμός υλικών, που οδηγεί σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πιάτο, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε!
Υλικά
1 πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά, μέτρια
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 τορτίγια, κομμένη σε τριγωνάκια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε την πιπεριά τσίλι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αλατοπιπερώνουμε.
Σπάμε τα αβγά πάνω από τη σάλτσα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Κατάσχεσαν και δεύτερο τάνκερ της Βενεζουέλας – «Κλοπή και απαγωγή» λέει το Καράκας
- Λιανεμπόριο: Προσδοκία για τζίρο άνω των 4,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο
- Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν καταστήματα και μάρκετ σήμερα 21/12
- Πολιτική Προστασία: Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων στο επίκεντρο του νέου νομοσχεδίου – Οι δέκα αλλαγές που προωθούνται