• Δημοφιλή στο Internet

    Πρωτοδικείο για ΔΟΛ: Παραμένει ανοιχτός ο λογαριασμός για την πληρωμή εργαζομένων

    ΔΟΛ


    «Ανοιχτός» για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και να εκτυπώνονται οι εφημερίδες του, θα παραμείνει ο τραπεζικός λογαριασμός που πρόσφατα είχε αποδεσμευτεί, παρά το αίτημα που υπέβαλαν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι πιστώτριες τράπεζες ζητώντας την ανάκληση της προηγούμενης δικαστικής απόφασης.

    Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα, οι Τράπεζες είχαν άτυπα συναινέσει στην αποδέσμευση συγκεκριμένου λογαριασμού για να μπορέσουν να παραμείνουν «ζωντανά» τα έντυπα και να μην μειωθεί η περιουσία του ΔΟΛ (μέσω της οποίας οι Τράπεζες ευελπιστούν ότι θα αποζημιωθούν για τα δάνεια που έχουν δώσει), σήμερα έκαναν στροφή 180 μοιρών.

    Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου συζητήθηκε, παρουσία δεκάδων εργαζομένων του Οργανισμού, η κύρια αίτηση των τραπεζών Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς για να τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση το νόμο Δένδια, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, από τον οποίο εξασφαλίστηκαν τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία των ιστορικών εφημερίδων του όπως και η μισθοδοσία των επί 7 μηνών μέχρι τότε, απλήρωτων εργαζομένων.

    «Αυτός ο λογαριασμός είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί», τόνισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ Νίκος Πιμπλής αντιλέγοντας στο αίτημα των τραπεζών. Από την πλευρά του ο πώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε του εργαζομένους του ΔΟΛ επεσήμανε ότι «βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες».

    Υπέρ της διατήρησης του ανοιχτού λογαριασμού τάχθηκαν και οι δικηγόροι των Σωματείων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τη δική τους πλευρά».

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα των τραπεζών και να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης για τον ειδικό διαχειριστή στο ΔΟΛ.

    Η απόφαση της αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο Μεϊμαράκης άνοιξε τώρα μέτωπο με τον Μητσοτάκη;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από ΕΛΣΤΑΤ: Στον «αέρα» 65.0000 χιλιάδες συντάξεις- Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Βασιλάκης: Ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες της χώρας στέλνει (επιτέλους) μηνύματα με νόημα στην κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ