• Δημοφιλή στο Internet

    30 εκατομμύρια δολάρια για το πατρικό σπίτι της Τζάκι Κένεντι στη Νέα Υόρκη (pics)

    σπίτι Τζάκι


    Σχεδιάστηκε από τον Rosario Candela στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπως και πολλά ακριβά σπίτια της πόλης, αλλά αυτή η κατοικία στην 740 Park Avenue, είναι από τα πιο ακριβά της πόλης. Σε αυτό το τετράγωνο έμεναν κοσμικοί και κληρονόμοι, επιχειρηματίες και διάσημοι της αμερικανικής ιστορίας.

    Το διαμέρισμα που βγαίνει αυτή την εποχή προς πώληση για 30 εκ. δολάρια ήταν κάποτε ιδιοκτησία του Τζον Μπουβιέ και της συζύγου του Τζάνετ, γονιών της Ζακλίν Κένεντι και της αδερφής της Λι Ράτζβιλ. Οι Μπουβιέ έζησαν εκεί για έξι χρόνια στη δεκαετία του 30 αλλά άφησαν το αποτύπωμά τους τόσο έντονα που το σπίτι λέγεται Μπουβιέ.

    Σήμερα ανήκει στον μεγάλο χρηματοδότη David Ganek και όπως τα περισσότερα από τα διαμερίσματα στο 740 της Πάρκ Άβενιου είναι εντυπωσιακό. Μαρμάρινες σκάλες μεγαλοπρεπή σαλόνια με θέα στην Park Avenue, πολυτελείς κρεβατοκάμαρες και μπάνια με θέα που κόβει την ανάσα. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης από τη συλλογή του Γκάνεκ η οποία συμπεριλαμβάνει έργα του Γουόρχολ, του Μπασκιά, του Ρίτσαρντ Πρινς και του Σι Τούμλι που προφανώς δεν περιλαμβάνονται στην τιμή πώλησης.

     

     

     

     

     

    Πηγή: www.thetoc.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι συμβαίνει στο… Αγαθονήσι με τους οίκους ανοχής;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Hello, is this planet Earth?”. Οι 17 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον αστροναύτη Tim Peake (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπίτι: ιδέες για να οργανωθείτε

     



    ΣΧΟΛΙΑ