• Real Estate

    Villa Maryland: Στον ιδρυτή του hedge fund Millenium η εντυπωσιακή βίλα των 100 εκατ. ευρώ

    O Israel Englander (Millenium) αγόρασε τη Villa Maryland


    Με θέα στη θάλασσα και στη μέση ενός εντυπωσιακού κτήματος 10 στρεμμάτων κήπου και αρχιτεκτονικές πινελιές ρωμαϊκού στυλ, η Villa Maryland στη χερσόνησο Saint-Jean-Cap-Ferrat στη Νότια Γαλλία είναι πλέον στα χέρια ενός από τους κορυφαίους διαχειριστές hedge fund, του Israel Englander της Millenium.

    H πολυτελής βίλα με 18 υπνοδωμάτια και έκταση 2.500 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει ένα μοναστήρι το οποίο στηρίζεται σε κόκκινους μαρμάρινους κίονες. Χτίστηκε το 1904 κατόπιν αιτήματος του Άρθουρ Ουίλσον, ενός Βρετανού φίλου του Εδουάρδου του 7ου και φιλοξένησε δεξιώσεις, στις οποίες είχε παρευρεθεί και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

    Στη χερσόνησο των δισεκατομμυριούχων

    Ανάμεσα στο Μονακό και τη Νίκαια και με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, η περιοχή Saint-Jean-Cap-Ferrat έχει χαρακτηριστεί ως η χερσόνησος των δισεκατομμυριούχων» αφού προσέλκυσε βασιλείς, σταρ του Χόλιγουντ, δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας και Ρώσους ολιγάρχες.

    Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ήταν ο Paul Allen, ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft, ο οποίος πέθανε το 2018. Συνήθιζε να επισκέπτεται το πολυτελές καταφύγιό του τα καλοκαίρια κι έφτανε εκεί με το superyacht του Octopus.

    H βίλα πλέον βρίσκεται στα χέρια ενός ακόμα billionaire με περιουσία 11.4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ένθερμος επενδυτής και ιδρυτής ενός hedge fund το οποίο βρέθηκε στην κορυφή όσον αφορά τις αποδόσεις του το 2022, ο Israel Englander είναι κυνηγός ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Πέρσι αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι αλλά και νέα γραφεία για να εδραιώσει την παρουσία του hedge fund του Millenium στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

    Αν και η τιμή πώλησης δεν είναι γνωστή, σύμφωνα με μεσίτες που επικαλείται το Bloomberg η πολυτελής βίλα αξίζει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Η πώληση αυτή αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες για το 2023.

    Η χερσόνησος των δισεκατομμυριούχων έχει δει τα τελευταία χρόνια, μετά την πανδημία τεράστιο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, καθώς πολλοί νέοι πελάτες αναζητούν μια ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πολυτελές κτίσμα με θέα τη Μεσόγειο θάλασσα.

    Για καλό σκοπό

    Πριν τον θάνατό του, ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Paul Allen είχε εξασφαλίσει ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του στοιχείων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πέρυσι, οι εκτελεστές της περιουσίας του Allen πούλησαν 60 έργα τέχνης από τη συλλογή του για το ποσό-ρεκόρ των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Λεπτομέρειες σχετικά με το μελλοντικό φιλανθρωπικό σχέδιο που οραματιζόταν ο Paul θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος Paul G. Allen Family Foundation, το οποίο υποστηρίζει σκοπούς που συνδέονται με τις τέχνες, τις κοινότητες και τη διατήρηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην αγορά για $17 εκατ. το αρχοντικό του συνιδρυτή των Superdry στα «Χάμπτονς της Αγγλίας»

    Πόρτο Χέλι: Και ο Κόλσον διεκδικεί το «φιλέτο» των 627 στρεμμάτων στο «Μονακό της Ελλάδας»

    Rolex: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Ξεπουλάνε οι φθηνότεροι ανταγωνιστές

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ