• Real Estate

    Premia: Γιατί οι τράπεζες μπορούν να την χρηματοδοτήσουν μέχρι 300 εκατ. ευρώ

    Premia: Γιατί οι τράπεζες μπορούν να την χρηματοδοτήσουν μέχρι 300 εκατ. ευρώ

    Κώστας Μαρκάζος


    Τους επόμενους 10 με 15 μήνες μήνες αναμένεται να γίνει το πάρτι της οικιστικής ανάπτυξης ακινήτων, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού η έλευση των κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για κατοικίες, κυρίως αυτόνομες ενεργειακά.

    Η πρόσφατη πλήρως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Premia κατά 75 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς της επιτρέπει όχι απλώς να χρηματοδοτήσει το άνοιγμά της στην αγορά αυτή, χωρίς να απεμπολεί την πρωτοκαθεδρία της στα logistics με 177.000 τ.μ, αλλά να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω της συμμαχίας της με την κυρίαρχη Dimand του κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, αξιοποιώντας τις ανοιχτές κάνουλες των τραπεζών για χρηματοδότηση αγοράς ακινήτων μέχρι 300 εκατ. ευρώ, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων.

    Άλλωστε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου, όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση που δημοσίευσε η εισηγμένη Premia, στόχος της είναι να συνεχίσει τις επενδύσεις και την έκθεσή της στην αγορά ακινήτων.

    Σε συνεργασία με την Dimand εκτός του Πειραιά, σχεδιάζεται προσεκτικά η απόκτηση επιπλέον ακινήτων και διαμερισμάτων στην καρδιά της Αθήνας με στόχο την αξιοποίησή τους και βεβαίως την επικερδή εκμετάλλευσή τους.

    Λίγες μέρες μετά την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου η Premia, ανακοίνωσε ότι μπαίνει στον συγκεκριμένο άκρως αναπτυσσόμενο τομέα με 58 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και αξίας 10,2 εκατ. ευρώ τα οποία είναι μισθωμένα σε επώνυμη διεθνή εταιρεία μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2034.

    Η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων, η οποία φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ θα επιδιώξει μέχρι τέλους του 2026 να έχει στην ιδιοκτησία της ένα χαρτοφυλάκιο αντιστοίχων ακινήτων συνολικής δυναμικότητας της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων.

    Τονίζεται ότι, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου, αύξηση κατά 61% σημείωσε η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της εταιρείας, η οποία διαμορφώθηκε σε €171,5 εκατ. την 30.6.2021.

    Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου περιλαμβάνει δεκαέξι (16) επενδυτικά ακίνητα αξίας €131,6 εκατ., έναντι επτά (7) ακινήτων αξίας €65,9 εκατ. την 31.12.2020.



    ΣΧΟΛΙΑ