• Real Estate

    Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα λίγο πριν τις μεγάλες αναπτύξεις σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Το Ελληνικό, αλλά και τα Αστέρια Γλυφάδας και το ήδη σε λειτουργία Astir Palace θα επαναπροσδιορίσουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου και θα ενισχύσουν περαιτέρω τη ζήτηση για ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

    Επίσης, οι νέες τάσεις, όπως η εργασία από το σπίτι, μπορεί να αυξήσουν περαιτέρω τη ζήτηση για ακίνητα καθώς οι κάτοικοι θα συνδυάζουν την εργασία με τις μοναδικές δραστηριότητες αναψυχής που προσφέρονται στα νότια προάστια, από τα οποία εύκολα προσεγγίζει κανείς το κέντρο της Αθήνας.

    Τα παραπάνω αναφέρει έρευνα της Algean Property (εταιρεία παροχής υπηρεσιών real estate) για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, που εκτείνεται σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας, από τον Πειραιά μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και διασχίζει τα πιο δυναμικά και κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης.

    Ελληνικό

    Το σημαντικό έργο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και ένα από τα μεγαλύτερα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου της Αθήνας, πρόκειται να μεταμορφώσει την περιοχή του Ελληνικού. Το Hellinikon Project αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το προφίλ της περιοχής και να την καθιερώσει ως έναν εμβληματικό προορισμό στην Ευρώπη.

    Όπως επισημαίνεται το έργο των 8 δις. ευρώ θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχύσει περαιτέρω τον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα της χώρας. Σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση ακινήτων στο Ελληνικό.

    Σήμερα, σύμφωνα πάντα με την Algean Property, οι ζητούμενες τιμές για κατοικίες στην περιοχή του Ελληνικού κυμαίνονται μεταξύ 2.500 ευρώ – 4.000 ευρώ ανά τ.μ. ενώ για τα ιδιαίτερα ακίνητα φθάνουν τα 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

    Γλυφάδα

    Η Γλυφάδα, το ψυχαγωγικό και εμπορικό κέντρο στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, θεωρείται από τις πιο ζωντανές περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

    Στην άκρη του κόλπου της Γλυφάδας, τα Αστέρια Γλυφάδας κατασκευάζονται εκ νέου από την Grivalia Hospitality με στόχο να μετατραπούν σε έναν υπερπολυτελή προορισμό. Η συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει το ποσό των 60 εκατ. ευρώ.

    Σήμερα οι ζητούμενες τιμές για κατοικίες στην περιοχή της Γλυφάδας είναι παρόμοιες με αυτές στο Ελληνικό και κυμαίνονται μεταξύ 2.500 ευρώ και 4.500 ευρώ ανά τ.μ. ενώ τα ιδιαίτερα ακίνητα φθάνουν επίσης τα 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

    Βούλα Βουλιαγμένη

    Διάσημες για τη φυσική τους ομορφιά και τις εντυπωσιακές παραλίες τους η Βούλα και η Βουλιαγμένη θεωρούνται οι πιο πολυτελείς περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας και φιλοξενούν ένα από τα πιο πολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα, το Astir Palace το οποίο ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά την άνοιξη του 2019 ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Η επένδυση, η οποία ανήλθε σε 650 εκατ. ευρώ, είχε ως στόχο να καταστήσει το Astir Palace διεθνή προορισμό στη Μεσόγειο και ενίσχυσε τη εμβληματική ταυτότητα και τον πολυτελή χαρακτήρα της Βουλιαγμένης.

    Στη Βούλα οι διεθνείς επενδυτικές εταιρείες Hines και Henderson Park προγραμματίζουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών. Τον Αύγουστο του 2020, οι δύο εταιρείες απέκτησαν ένα οικόπεδο 71.000 τ.μ. και σχεδιάζουν να αναπτύξουν μια «κοινότητα» που θα διαθέτει 400 κατοικίες, πισίνες και ιδιωτικούς κήπους, ενώ οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά υπηρεσίες.

    Οι ζητούμενες τιμές για κατοικία στη Βούλα είναι οριακά υψηλότερες από το Ελληνικό και τη Γλυφάδα και κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 5.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ τα ιδιαίτερα ακίνητα μπορούν να φτάσουν τα 7.000 ευρώ.

    Οι ζητούμενες τιμές είναι ακόμη υψηλότερες στη Βουλιαγμένη, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 5.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για κατοικίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φθάνουν και τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ