• Real Estate

    Όμιλος Φουρλή: Σε ποια ακίνητα θα επενδύσει η θυγατρική του Trade Estates ΑΕΕΑΠ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    O οικονομικός διευθυντής του ομίλου Φουρλή, Γιώργος Αλεβίζος


    Σε καταστήματα και logistics θα επικεντρωθεί ο όμιλος Φουρλή, όσο αφορά τη δραστηριοποίησή του στο real estate, μέσω της Trade Estates ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Αρχικά τα ακίνητα που θα εισφερθούν στη θυγατρική του ομίλου Φουρλή είναι 7 ιδιόκτητα (4 που στεγάζουν καταστήματα ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Σόφια της Βουλγαρίας και την Κύπρο, 2 κέντρα logistics και ένα μικρό εμπορικό κέντρο στου Ρέντη) συνολικής εμπορικής αξίας περίπου 180 εκατ. ευρώ. Θα γίνει απόσχιση κλάδου με εισφορά των ακινήτων στη Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία είναι σήμερα υπό σύσταση, ωστόσο, έχει ήδη προσληφθεί η αρχική ομάδα στελεχών που θα «τρέχει» τη δραστηριότητα. Εκτιμάται ότι η διαδικασία της σύστασης θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

    Ο όμιλος Φουρλή έχει λάβει άδεια δημιουργίας ΑΕΕΑΠ στις 28.02.2019 η οποία τροποποιήθηκε εν μέρει τον Ιούλιο του 2019.

    Όπως επισημαίνει στο «mononews» ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Φουρλή, Γιώργος Αλεβίζος: «Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε ομοειδή ακίνητα, retail και logistics, στον τομέα δηλαδή που γνωρίζουμε καλύτερα και αυτό παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη της κύριας δραστηριότητάς μας που είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων intersport και ΙΚΕΑ. Η εκτίμησή μας είναι ότι, το μέγεθος σε συνδυασμό με ικανό προς διαπραγμάτευση ποσοστό (free float), όταν αυτή εισαχθεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προσέλκυσης ενδιαφέροντος επενδυτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ είναι ο στόχος που θέλουμε να φθάσουμε σε βάθος χρόνου, είτε με αγορές των κατάλληλων ακινήτων, είτε με δικές μας αναπτύξεις.»



    ΣΧΟΛΙΑ