• Real Estate

    Μινιόν όπως Ελληνικό: Πόσο θα κοστίζουν οι κατοικίες στο πρώην πολυκατάστημα της Πατησίων

    Μινιόν


    Σε τιμές που θα ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό φαίνεται ότι θα διατεθούν προς πώληση τα διαμερίσματα που αναπτύσσει η Dimand στο Μινιόν, μέσω των οποίων επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής των μόνιμων κατοίκων στην Ομόνοια.

    Το οικιστικό τμήμα του Μινιόν θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2025, καθώς η Dimand επιδιώκει να παραδώσει σε λειτουργία το 75% του ακινήτου, ώστε να αναδειχθεί και να φωτιστεί η διασταύρωση των Σατωβριάνδου και Δώρου, για να προσελκύσει τους κατοίκους.

    Για τα 36 – 37 διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν υπάρχει ήδη λίστα 120 «σοβαρών» ενδιαφερομένων, κάτι που «δείχνει την επιθυμία και ανάγκη των ανθρώπων να διαθέτουν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, για διαφορετικούς λόγους». Στο κτίριο θα κατασκευαστούν κατοικίες επιφάνειας περίπου 60 έως 125 τ.μ., σε συνολικά 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

    «Ήδη έχουμε τοποθετηθεί και σε άλλα ακίνητα, όχι όμως στα πολυτελή ή στα φοιτητικά αλλά στη μεσαία κατηγορία. Τα σπίτια στο Μινιόν θα απευθύνονται στη μεσαία προς ανώτερα εισοδήματα», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

    Συμπλήρωσε πως «η στέγαση είναι παγκόσμιο ζήτημα, που οξύνεται δημιουργώντας και κοινωνική ένταση και κοινωνικές συγκρούσεις, όπως προβλέπει ο ΟΗΕ. Αναγκαστικά θα μπούμε στην κατοικία για το μέσο εισόδημα».

    Θυμίζουμε πως στόχος της Dimand είναι να μετατραπούν σε κτίρια κατοικιών κατάλληλα για οικογένειες, νέα ζευγάρια και νέους, ακίνητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και πέριξ των μελλοντικών σταθμών της Γραμμής 4 του μετρό.

    Βέβαια, οι τιμές αλλά και ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων στο ακίνητο που φιλοξενούσε το ιστορικό πολυκατάστημα δεν είναι ενδεικτικές της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η εισηγμένη εταιρεία στον τομέα των οικιστικών, δεδομένου ότι θα απευθύνονται σε αγοραστές μάλλον υψηλού εισοδήματος. Το κόστος κατασκευής των διαμερισμάτων ανέρχεται σε 5.500 έως 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

    Δεδομένου ότι στόχος της Dimand είναι οι αποδόσεις των επενδύσεών της να ξεπερνούν το 20%, γίνεται σαφές ότι τα διαμερίσματα θα πέσουν στην αγορά με τιμές που θα ξεκινούν από τα 7.200 – 7.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Οι τιμές των νοτίων προαστίων

    Σε μία σύγκριση με την κατώτατη τιμή των κατοικιών που αναπτύσσονται στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας στο Ελληνικό, θα έβλεπε κανείς πως οι διαφορές με τα διαμερίσματα του Μινιόν είναι μικρές.

    Στις γειτονιές που δημιουργεί η Lamda Development στα σύνορα του οικοπέδου με τον Άλιμο, αλλά και κοντά στη λεωφόρο Ποσειδώνος, τις οποίες ρίχνει στην αγορά ως «mainstream», οι τιμές θα ξεκινούν από 5.900 ευρώ ανά τ.μ. και θα φτάνουν τα 7.200, ενώ η μεσή τιμή μίας κατοικίας στην ανάπτυξη Little Athens – που έχει ήδη λανσαριστεί στους υποψήφιους αγοραστές – έχει μέση τιμή 7.500 ευρώ/τ.μ., ενώ η μέση τιμή των οικιστικών projects που καθίστανται διαθέσιμα από το β’ εξάμηνο του 2023 ανέρχεται σε 7.600 ευρώ/τετραγωνικό σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Lamda.

    Αυτές είναι, πάντως, οι πιο… προσιτές κατοικίες στο οικόπεδο του πρώην αεροδρομίου, αφού τα παραθαλάσσια σπίτια – δηλαδή τα διαμερίσματα του Riviera Tower, τα διώροφα και τριώροφα condos και τα οικόπεδα των πολυτελών βιλών – πωλήθηκαν κατά μέσο όρο αντί 12.300 ευρώ/τ.μ. και αντί 30.000 ευρώ το τετραγωνικό τα πιο προνομιακά.

    Βάσει δεδομένων ενδεικτικών συναλλαγών της Savills Kentriki από το 2022, ένα ρετιρέ στη Βούλα πωλήθηκε αντί 8.700 ευρώ, ενώ κατοικία τριών υπνοδωματίων στη Γλυφάδα διατέθηκε προς 7.600 ευρώ/τ.μ..4

    Διαβάστε επίσης

    Dimand: Στο κάδρο η διανομή μερίσματος από το 2025

    Ομόνοια: Ποιοι επενδύουν γύρω από την πλατεία – Το Μινιόν και τα νέα ξενοδοχεία

    Dimand: Επαναφορά στην κερδοφορία το 2023 – Στα 19,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ