• Real Estate

    Η Piraeus Real Estate στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

    • NewsRoom

    Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate


    Στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα με τις Αραβικές χώρες, συμμετείχε ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Real Estate Group του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate.

    Συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα τη διερεύνηση των ευκαιριών στον κλάδο του real estate στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των κινήτρων παρέχονται από την Κυβέρνηση, ο κ. Κορμάς επισήμανε ότι παραδοσιακά η Ελλάδα διατηρεί πολύ στενές οικονομικές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, καθώς προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, ενώ αντίστοιχα πολλές ελληνικές εταιρείες σχεδιάζουν την επέκτασή τους στις χώρες του Αραβικού κόσμου και κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    «Η αμοιβαία σχέση οικονομικής εμπιστοσύνης αποτυπώνεται και στον κλάδο του real estate με την σαφή προτίμηση που δείχνουν οι Άραβες επενδυτές στην Ελλάδα, ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Κορμάς.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate τόνισε ότι η αξιοσημείωτη ανάπτυξη που παρουσίασε η ελληνική αγορά ακινήτων το 2019, αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του 2020, δείχνει αναμφίβολα ότι η ανάκαμψη του real estate δεν είναι παροδικό φαινόμενο.

    Ακόμα και κατά την διάρκεια της πανδημίας, και παρά την στάση αναμονής των περισσότερων διεθνών επενδυτών, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά του ελληνικού real estate, επιβεβαιώνοντας πως εξακολουθεί να είναι μια ασφαλής επενδυτική επιλογή, επισήμανε ο κ. Κορμάς και εκτίμησε ότι η έλευση των εμβολίων που θα σηματοδοτήσει την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα οδηγήσει την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, σε πολύ γρήγορη άνθηση για τα δεδομένα του κλάδου.



    ΣΧΟΛΙΑ