• Real Estate

    “Γλίτωσε” το σφυρί το διαμέρισμα του Βίκτωρα Ρέστη στο Ελληνικό

    • Χριστίνα Παπαγιάννη


    Σε αναστολή οδηγήθηκε ο πλειστηριασμός για ένα από τα διαμερίσματα ακινήτου του Βίκτωρα Ρέστη στο Ελληνικό, που βγήκε στο σφυρί για δεύτερη φορά, αφού ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει να διορθωθεί το τίμημα… προς τα πάνω.

    Το διαμέρισμα γ’ ορόφου βγήκε σε πλειστηριασμό σήμερα, με επισπεύδοντα τον ιδιώτη Γιώργο Κούβαρη για οφειλή 50.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου ύψους 351 χιλιάδων. Το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 87,78 τ.μ., σύμφωνα με τη διορθωτική απόφαση και αποτελείται από καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, ένα λουτρό, διάδρομο, χώρο όπου βρίσκεται η σκάλα στον χώρο του δώματος, ημιυπαίθριο χώρο προς το βορειοδυτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και ημιυπαίθριους χώρους. Μαζί με το διαμέρισμα, στο σφυρί βγήκε επίσης η θέση στάθμευσης αυτοκινήτου του υπογείου, η οριζόντια ιδιοκτησία αποθηκευτικού χώρου – γκαράζ του υπογείου και η αποκλειστική χρήση του τμήματος της ταράτσας του τριώροφου κτιρίου στα νότια προάστια. Σημειωτέον ότι το ακίνητο φέρει προσημείωση υποθήκης για ποσό 150.000 ευρώ κατά του Βίκτωρα Ρέστη.

    Το “σίριαλ” της τιμής

    Η τιμή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί “μετά κόπων” στα 550.000 ευρώ, ύστερα από αίτηση του εφοπλιστή. Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για τον Ιούνιο του 2021, ωστόσο ο κ. Ρέστης προσέφυγε δικαστικά ζητώντας να αυξηθεί η τιμή πρώτης προσφοράς από τις 177.000 ευρώ στις 907.000 ευρώ. Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έλαβε απόφαση ότι το διαμέρισμα που είχε κατασχεθεί βρίσκεται σε οικιστική περιοχή με πολύ καλά χαρακτηριστικά περιοχής, εύκολη πρόσβαση σε δημόσιες υποδομές και το εμπορικό κέντρο της περιοχής, ενώ είναι πολυτελούς κατασκευής και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Ωστόσο, το ποσό των 907.000 κρίθηκε υπερβολικό λόγω και της παλαιότητάς του (κατασκευάστηκε το 2005), δεδομένου ότι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της πτώσης των τιμών των ακινήτων στην ελληνική αγορά, η οποία δεν έχει ανακάμψει πλήρως και αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω μετά την πανδημία, εκδηλώνεται μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για ακίνητα, υψηλής εμπορικής αξίας.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά την τελευταία διετία που ακούγεται το όνομα του εφοπλιστή, αφού η τελευταία του κίνηση που έγινε γνωστή ήταν η συμμετοχή του στον πλειστηριασμό του παλαιού εστιατορίου «Ακτή» στη Βουλιαγμένη, που πέρασε τελικά στα χέρια των αδελφών Αγιοστρατίτη. Ο επιχειρηματίας είχε αθωωθεί το 2018 από τις κατηγορίες της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν (αποδίδονταν κατά περίσταση) που αφορούσαν δάνεια ύψους 62 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011, είχε συμμετοχή σε ΜΜΕ, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης.



    ΣΧΟΛΙΑ