• Real Estate

    Art Week στο Λονδίνο: Μαζί με έναν Πικάσο, μία κατοικία στο West End για £20 εκατ.

    • Bloomberg
    Πάμπλο Πικάσο (1881-1973)

    Πάμπλο Πικάσο (1881-1973)


    Το PAD London άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Τρίτη στην πλατεία Berkeley Square, με κήπο στο West End του Λονδίνου, ενώ εγκαίνια με αισθητή την παρουσία τους έκαναν οι εκθέσεις Frieze και Frieze Masters στο Regent’s Park την επόμενη μέρα.

    Μερικοί επενδυτές, μαζί με την απόκτηση ενός Rothko, παρευρέθηκαν και για ένα “κυνήγι” κατοικίας. Ένα pied-à-terre στο Mayfair, ένα διαμέρισμα στο Chelsea Embankment, ένα ρετιρέ στο Notting Hill βρίσκονται  στις λίστες επιθυμιών τους.

    Ωστόσο, αυτοί οι αγοραστές είναι πολύ επιλεκτικοί. Μαζί με έναν υπέροχο Πικάσο, θα πρέπει  να εντυπωσιαστούν εξίσου από ένα τέλειο ακίνητο προς αγορά. Αν όχι, μπορούν να περιμένουν μέχρι του χρόνου.

    Το περίπτερο της Lisson Gallery στο Frieze London παρουσιάζει νέους πίνακες του καλλιτέχνη Van Hanos.Φωτογράφος: George Darrell, ©, Van Hanos, ευγενική προσφορά της Lisson Gallery

    Οι γνωστοί λάτρες της τέχνης, αναζητούν το καλύτερο, καθώς περνούν μέσα από τεράστιες σκηνές που στεγάζουν έργα τέχνης αξίας δισεκατομμυρίων λιρών.

    Και οι super-prime πράκτορες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν.

    Ο “Μυστικός Πράκτορας” του Bloomberg αναφέρει ότι, πάνω από όλα σε τέτοιες εκδηλώσεις, προσπαθεί να κάνει ένα πράγμα: δίκτυο.

    Όπως σημειώνει, δεν έχει βρει ακόμα πώς μπορείς να πέσεις επάνω σε ένα ζευγάρι σε μια έκθεση τέχνης και να τους πουλήσεις ένα σπίτι.

    Ήρθαν για να δουν έναν Josef Albers, όχι να ακούσουν για έναν “παράδεισο” στο Lansdowne Crescent προς πώληση στα 20 εκατομμύρια £ (24 εκατομμύρια δολάρια).

    “Συνάντησα έναν τραπεζίτη που συνεχίζει να υπόσχεται να κάνει μια προσφορά σε ένα υπέροχο σπίτι που πουλάμε για 25 εκατομμύρια £ στο Hampstead. Μιλήσαμε μέσα στην αίθουσα, χαμογέλασε και με χαιρέτησε”, είπε.

    Δύο εκθέματα στην Frieze έχουν όμορφες λευκές βεράντες Nash από γυψομάρμαρο και πωλούνται για περίπου 10 εκατομμύρια λίρες το ένα.

    Το περίπτερο των Hauser & Wirth στο Frieze London περιλαμβάνει έργο της Barbara Chase-Riboud. Φωτογράφος: Alex Delfanne, ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη και Hauser & Wirth

    Ο «Μυστικός Πράκτορας» γράφει:

    «Αισθανόμουν μάλλον ανήσυχος για την αγορά του Λονδίνου γενικά, αλλά καθώς ανέβηκα στο ποδήλατό μου και έκανα πεντάλ μπροστά από ένα στόλο Mercedes EQS, όταν ο καιρός σκοτείνιασε, οι ουρανοί άνοιξαν και άρχισε να βρέχει.

    Τότε μια ακτίνα στον τροχό μου έσπασε. Και εκεί σταμάτησα, τα αυτοκίνητα των 100.000 λιρών τώρα “σέρνονται” δίπλα μου.

    Έπρεπε να σηκώσω τις ρόδες μου στον ώμο μου και να τις περάσω από την είσοδο του Winfield House, την κατοικία του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Λονδίνο.

    Στη συνέχεια πέρασε το The Holme, που ανήκει σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και προσφέρεται προς πώληση φέτος στα 250 εκατομμύρια λίρες.

    Έπρεπε να κάνω την προβολή μου στο Chester Terrace, το οποίο είχε μόλις επιβεβαιωθεί πριν από λίγα λεπτά, καθώς ο διακριτικός αγοραστής μου είχε ένα παράθυρο 10 λεπτών.

    Τέχνη. Ιδιοκτησία. Δικτύωση. Ακτίνες ποδηλάτου. Οι προβολές έγιναν κράτηση, μετά ακυρώσεις και μετά ξανά κράτηση.

    Είναι μια εύθραυστη ισορροπία».

    Σημειώνεται ότι ο “Μυστικός Πράκτορας” έχει το δικό του κτηματομεσιτικό γραφείο στο κέντρο του Λονδίνου για περισσότερα από 15 χρόνια. Αυτός και η ομάδα των τεσσάρων του εργάζονται σε πωλήσεις και εξαγορές στο εύρος τιμών super prime.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ελληνικό: H Lamda Development ρίχνει στην αγορά «λαϊκές» κατοικίες – Πόσο θα κοστίζουν

    Πλειστηριασμοί: Τα 10 επώνυμα «σφυριά» έως το τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι θα χάσουν την περιουσία τους



    ΣΧΟΛΙΑ