• Real Estate

    Αλλαγές στο σχέδιο για την αναγέννηση της Στοάς Αρσακείου

    Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, CEO της Legendary Food

    Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, CEO της Legendary Food


    Το φθινόπωρο του 2024 αναμένεται να έχει πάρει ξανά ζωή η Στοά Αρσακείου, τοπόσημο της οδού Σταδίου, που αλλάζει τη φυσιογνωμία ενός ολόκληρου τετραγώνου.

    Ελληνική γαστρονομία, ελληνικά προϊόντα, ελληνικός πολιτισμός και εμπειρίες.

    Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί το εγχείρημα της Legendary Food, που θα αφορά κατά κύριο λόγο στη δημιουργία ενός food hall με περίπου 20 – 22 καταστήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχει συμφωνηθεί να μισθωθούν σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, το πλάνο της εταιρείας επικαιροποιήθηκε, με επίκεντρο τη μεσογειακή διατροφή.

    «Παρακολουθούμε συνέχεια την αγορά, η ζήτηση είναι αυξημένη σε σύγκριση με το παρελθόν, στόχος είναι αυτό που θα κάνουμε να είναι βιώσιμο για όλους. Δε δημιουργούμε απλώς έναν πολυχώρο εστίασης και τροφίμων, δημιουργούμε έναν χώρο που θα παρέχει εμπειρίες στους επισκέπτες μας», τονίζει στο mononews ο Διευθύνων Σύμβουλος της Legendary Food, Πάνος Τριανταφυλλόπουλος.

    Η εταιρεία κέρδισε το 2019 σε διαγωνισμό τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου.

    «Έχουμε ένα κόσμημα στα χέρια μας και πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής. Εντάξαμε στην αρχική ιδέα πράγματα που σήμερα είναι ρεαλιστικά», προσθέτει.

    Σε αυτό το πλαίσιο, στο συγκρότημα θα κατασκευαστούν έως πέντε καταστήματα fashion retail με πρόσοψη στη Σταδίου, ενώ έχουν ήδη επιτευχθεί συμφωνίες με λιανεμπόρους.

    Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το brand της αγοράς και οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν καταστήματα στη Στοά Ορφέως.

    Το ακίνητο έχει πρόσοψη 90 μέτρων επί της Σταδίου, επί της Αρσάκη, επί της Πανεπιστημίου και επί της Πεσμαζόγλου.

    «Το αποτύπωμά μας είναι μεγάλο στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα σημαντικό για την ένωση του άξονα Συντάγματος – Ομόνοιας», λέει ο κ. Τριανταφύλλου.

    Θυμίζουμε πως το ακίνητο ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διαχειρίζεται τα Αρσάκεια Σχολεία και το Αρσάκειο Μέγαρο.

    Στην εταιρεία, που θα μισθώνει για 35 χρόνια τη στοά, συμμετέχουν ο Πίτερ Οικονομίδης, ο Ευάγγελος Κοντζιάς, ο Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, πρώην τραπεζικοί, ενώ βασικός μέτοχος είναι η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου.

    Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ, εκτός των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους μισθωτές που θα φιλοξενηθούν στη στοά, ενώ το ετήσιο μίσθωμα έχει οριστεί σε 1,2 εκατ. ευρώ.

    Η Legendary Foods έχει μισθώσει τα 12.000 τ.μ. από τη συνολική έκταση των 25.000 τ.μ., δηλαδή τη Στοά Βιβλίου, τη Στοά Ορφέως και το εσωτερικό Αίθριο του Αρσακείου. Στο ακίνητο θα παραμείνει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

    Το κτιριακό συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται σταδιακά το 1846.

    Ο Τσίλλερ ανέλαβε τον σχεδιασμό των όψεων εισάγοντας νεομπαρόκ αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως οι τρούλοι.

    Το 1936 ανεγέρθηκε ο κινηματογράφος Ορφέας, ένας από τους παλιότερους της Αθήνας και το 1988 το κτίριο ανακατασκευάζεται με σκοπό να φιλοξενήσει τα γραφεία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Έπειτα από οκτώ χρόνια, το 1996 ολοκληρώνεται η κατασκευή της Στοάς του Βιβλίου, η οποία παίρνει την θέση του κινηματογράφου.

    Μετά την αποπεράτωση των εργασιών, η επισκεψιμότητα στη Στοά Αρσακείου θα φτάνει τα 7.000 έως 8.000 άτομα την ημέρα, με την κατά κεφαλή δαπάνη να είναι δυνατόν να κυμαίνεται από πέντε έως πενήντα ευρώ, χάρη στο μείγμα των χρήσεων.

    Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του food hall αναμένεται να δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας.

    Οι καθυστερήσεις σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν δικαιολογημένες, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφύλλου, που εξηγεί πως «καθυστερήσεις προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Εξάλλου, έχουμε στην κατοχή μας ένα κτίριο 200 ετών το οποίο πρέπει να σεβαστούμε από όλες τις πλευρές».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα νέα δεδομένα στην αξιοποίηση του Αρσάκειου Μεγάρου – Ποιος Έλληνας εφοπλιστής επένδυσε στο project

    Αρ. Κεφαλογιάννης (Legendary Food): Οι στόχοι για το Αρσάκειο Μέγαρο και το προσκλητήριο στους επενδυτές

    Αυτοκίνητα: Ανατροπές σε τεκμήρια και φόρο πολυτελείας – Θα ξαναβγούν στους δρόμους τα «δίλιτρα»;



    ΣΧΟΛΙΑ