• Public Summer

    Οκτώ προτάσεις για καλοκαιρινά θεάματα!


    Το καλοκαίρι το έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας όχι μόνο με τις διακοπές και την ξεκούραση σε ειδυλλιακά μέρη και όμορφες παραλίες, αλλά και με την πληθώρα των θεαμάτων και των εκδηλώσεων που κατακλύζουν ανοιχτούς και υπαίθριους χώρους, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Πολλές από τις καλοκαιρινές αναμνήσεις μας περιλαμβάνουν κάθε χρόνο συναυλίες των αγαπημένων μας καλλιτεχνών κάτω από τον έναστρο ουρανό, θεατρικές παραστάσεις που μας έκαναν να τις σκεφτόμαστε για μέρες, φεστιβάλ γεμάτα ζωντάνια, μουσικές, χορούς και γέλια με τις παρέες, ταινίες που είδαμε για πρώτη φορά ή που παρακολουθήσαμε ξανά τηρώντας πιστά την αγαπημένη συνήθεια του θερινού σινεμά. Η παρακολούθηση εκδηλώσεων είναι μια πολύ αγαπημένη έξοδος και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να περάσει κανείς το καλοκαίρι του, είτε βρίσκεται στην Αθήνα είτε σε κάποιο άλλο μέρος, γι΄αυτό και συγκεντρώσαμε οκτώ προτάσεις για τους μήνες που διανύουμε.

    Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα την περίοδο του καλοκαιριού, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις τη φετινή και ανανεωμένη “Ταράτσα του Φοίβου”! Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς στήνει για δεύτερη χρονιά το δικό του αναψυκτήριο σε μια υπέροχη ταράτσα στην περιοχή του Κεραμεικού, με άμεση θέα προς την Ακρόπολη. Μουσική, χορός, performance, stand-up comedy και πολλοί καλεσμένοι από τον χώρο του τραγουδιού και του θεάτρου θα σου κρατήσουν συντροφιά και θα σε διασκεδάσουν τις Τετάρτες και τις Πέμπτες. Πέρα, όμως, από τα μαγικά αυτά διήμερα, ο Φοίβος Δεληβοριάς μας καλεί στον χώρο του τις Δευτέρες, καθώς τα ηνία αναλαμβάνει ένας αγαπημένος «επισκέπτης», ο Διονύσης Σαββόπουλος, που θα βρίσκεται κάθε εβδομάδα εκεί για όλο τον Ιούλιο.

    Ένα από τα αγαπημένα σημεία εξόδου στην Αθήνα το καλοκαίρι είναι, πέρα από τις ταράτσες, οι κήποι! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ένας από τους πιο όμορφους και καταπράσινους κήπους της Αθήνας, αυτός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μας περιμένει με τις υπαίθριες συναυλίες του για μοναδικές βραδιές και εκλεκτούς καλλιτέχνες. Μπορείτε να πάρετε τις ψάθες σας και να περάσετε το βράδυ σας, οικογενειακά ή με φίλους, ξαπλωμένοι στον Κήπο του Μεγάρου και ακούγοντας ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών, που μας επιφυλάσσουν μοναδικές συνεργασίες και μουσικά αφιερώματα.

    Αν πάλι αγαπάτε τα κλασικά ντουέτα και θα θέλατε να ζήσετε μια μουσική συνάντηση που θα μείνει σίγουρα στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να παραβρεθείτε στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, οι οποίοι συμπράττουν επί σκηνής στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου! Την ίδια μέρα, βέβαια, πραγματοποιείται μια ακόμη συναυλία που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρόκειται για τη βραδιά, όπου το θρυλικό συγκρότημα Scorpions θα τραγουδήσει για πρώτη φορά σε ένα από τα ομορφότερα στάδια στον κόσμο, το Καλλιμάρμαρο. Θα είναι μια συναυλία “Once in a Lifetime” με πολλές εκπλήξεις, όπως το ότι τη συναυλία θα ανοίξει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διασκευάζοντας κάποιες από τις επιτυχίες τους.

    Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν διακοπές και θεάματα, άλλοτε από σύμπτωση και άλλοτε επί τούτου. Αφού τους δίνεται η ευκαιρία του “δύο σε ένα”, γιατί όχι;

    Έτσι, αν πρόκειται να βρεθείτε σε κάποια από τις πόλεις της Ελλάδας, μπορείτε και εκεί να παρευρεθείτε σε μεγάλες συναυλίες που θα κάνουν αίσθηση φέτος. Όσοι θα ανηφορίσετε προς τη συμπρωτεύουσα, μην χάσετε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα εμφανιστεί στον υπαίθριο χώρο του Alfredo’s Garden στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018. Την ίδια μέρα, αν κάποιοι από εσάς βρεθείτε στα όμορφα Ιωάννινα, τότε φροντίστε να παρακολουθήσετε τη μουσική συνάντηση του αγαπημένου Χρήστου Θηβαίου με την Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που συζητήθηκε για τις ξεχωριστές εμφανίσεις της. Μια μοναδική συναυλία που θα λάβει χώρα στο Βυζαντινό Μουσείο (Ακρόπολη Ιτς Καλέ) στο πλαίσιο του Its Kale Festival Ioannina 2018.

    Τέλος, το θέαμα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, είναι το μουσικό ταξίδι του Μάριου Φραγκούλη, που πρόκειται να σας παρασύρει μαζί του σ’ αυτή τη μαγική και γεμάτη συναισθήματα διαδρομή. Με συνοδοιπόρο τη νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, μας παρουσιάζει ερωτικά τραγούδια και ντουέτα, συνοδευόμενα από την απαραίτητη καλοκαιρινή αύρα της εποχής. Τόσο οι φίλοι που θα βρίσκονται στο νησί της Ρόδου την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 (Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου), όσο και αυτοί που θα είναι στην Αθήνα την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 (Βεάκειο Θέατρο Πειραιά), δεν θα πρέπει να χάσουν τη συναυλία αυτή.

    Ευτυχώς, στο Publictickets, πέρα από την ποικιλία των θεαμάτων που διαθέτει, από μουσική μέχρι θέατρο και από σινεμά μέχρι χορό, σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις με εύκολο και κατανοητό τρόπο το θέαμα, τις ημερομηνίες και το μέρος, ακόμη και τον τύπο του εισιτηρίου που επιθυμείς, ώστε να είσαι προετοιμασμένος και οργανωμένος, όπου κι αν βρίσκεσαι!



    ΣΧΟΛΙΑ