• Δελτία Τύπου

    WIND: Ερχόμαστε Κοντά στον μακρινό Αη Στράτη

    • NewsRoom


    Σχεδόν όλη νύχτα ταξιδεύει κανείς με πλοίο από το Λαύριο για να φτάσει στον Άη Στράτη, το πιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Πολλές φορές μάλιστα το δρομολόγιο δεν «πιάνει λιμάνι» λόγω του καιρού, γεμίζοντας απογοήτευση τους περίπου 200 κατοίκους του. «Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη στον Άη Στράτη» λέει o Βύρωνας Μανικάκης, φωτογράφος που γεννήθηκε και μένει στο νησί με την οικογένεια του.

    Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, «αυτή η γη έχει θρέψει πάρα πολλές γενιές». Ο Αη Στράτης μπορεί να είναι ένα απομακρυσμένο νησί όμως κρατάει κοντά τους ανθρώπους του για αυτό οι κάτοικοι του νησιού είναι δεμένοι με τον τόπο τους και περήφανοι γι’ αυτόν. Και πώς να μην είναι?

    «Δεν νιώθω μόνος στον τόπο μου! Μέσα από την τεχνολογία επικοινωνώ, εργάζομαι και συνεχίζω το έργο του πατέρα συλλέγοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ιστορία του νησιού … στην ψηφιακή εποχή!» συνεχίζει την αφήγησή του ο Βύρωνας.

    Στηρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού να αναζωογονήσουν τον τόπο τους και να αναδείξουν τις δυνατότητες του, η WIND παρέχει δωρεάν επικοινωνία για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανανέωση του τοπικού δικτύου της με εγκατάσταση υποδομών 4G.

    WIND
    Η γενική δ/ντρία ανθρώπινου δυναμικού της WIND Ιωάννα Τσίτουρα και ο δ/ντης Επικοινωνίας Γιώργος Τσαπρούνης

    Δείτε το οδοιπορικό για τον Άη Στράτη και τους κατοίκους του στο  YouTube της WIND .



    ΣΧΟΛΙΑ