• Δελτία Τύπου

    Vice Specials: «Τρώγοντας μόνο ό,τι φυτρώνει»

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Κοψιδάς, vegan και ο ίδιος, συνάντησε τον διατροφολόγο Ανδρέα Ζουρδό σ’ ένα κρεοπωλείο όπου διαφώνησαν για τα οφέλη του κρέατος, αλλά και για τον vegan τρόπο ζωής.


    Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στον ANT1, το ντοκιμαντέρ για την αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή με τίτλο «Τρώγοντας μόνο ό,τι φυτρώνει».

    Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι ακολουθούν τον vegan τρόπος ζωής. Η φιλοσοφία αυτού του κινήματος βασίζεται στη θεωρία ότι η εκμετάλλευση των ζώων για σκοπούς που ωφελούν τον άνθρωπο είναι ανήθικη. Γι’ αυτόν το λόγο οι αποκλειστικά χορτοφάγοι, εκτός από κρέας, δεν καταναλώνουν ούτε ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι και δεν αγοράζουν είδη ρουχισμού που είναι φτιαγμένα από δέρμα ή μαλλί.

     

    Το ελληνικό παράρτημα των Anonymous for the Voiceless διοργανώνει συχνά στην Αθήνα εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων.
    O Φώτης Πατίκας και η Ελισάβετ Σαρδελή ακολουθούν vegan διατροφή και στον γιο τους Άρη.

    Ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς, που παρουσιάζει αυτό το ντοκιμαντέρ του VICE Greece και είναι και ο ίδιος vegan, μίλησε με γονείς που ακολουθούν τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και για τα παιδιά τους, για το εάν είναι δύσκολο να μεγαλώνεις με αυτή τη φιλοσοφία ένα παιδί στην Ελλάδα. Συνάντησε vegan αθλητές του crossfit για να δει πώς «χτίζει» σώμα όποιος κόβει το κρέας και τα αυγά που θεωρούνται βασική πηγή πρωτεΐνης, αλλά και έναν ιδιοκτήτη σκύλων στα οποία δε δίνει κρέας, ούτε άλλα ζωικά προϊόντα. Συμμετείχε, επίσης, σε μία εκδήλωση ειρηνικών ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

    Η Ηλέκτρα Ραδιώτη, αθλήτρια της Καλλισθενικής γυμναστικής, είναι vegan 12 χρόνια και δηλώνει ότι ηθικοί λόγοι την έκαναν να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής

     

    Η Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολογίας του Αττικού Νοσοκομείου, Σμαραγδή Φεσσάτου εξηγεί στον Γιώργο Κοψιδά τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς που ακολουθούν τη vegan διατροφή και για τα παιδιά τους.

    Για το θέμα που προκαλεί debate μεταξύ vegan και κρεατοφάγων -αυτό της λήψης βιταμίνης Β12- μίλησε με δύο διατροφολόγους -μία υπέρ της vegan διατροφής και έναν κατά. Για το κατά πόσο είναι υγιεινό να ακολουθεί ένα παιδί vegan διατροφή, έλυσε όλες τις απορίες η διευθύντρια Παιδογαστρεντερολογίας του Αττικού Νοσοκομείου. Τέλος, ένας καθηγητής Περιβαντολλογίας εξήγησε στο VICE ποιος αφήνει μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα στον πλανήτη: Οι vegan ή οι κρεατοφάγοι;



    ΣΧΟΛΙΑ