• Δελτία Τύπου

    Philip Morris: Πάνω από 1 εκατ. καπνιστές χρησιμοποιούν το IQOS της

    • NewsRoom
    IQOS

    IQOS. Η νέα καινοτομία της Phillip Morris International


    Η Philip Morris International Inc. (PMI) επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να σχεδιάσει ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενήλικους καπνιστές να έχουν στραφεί στο IQOS, η εντατική προσπάθεια της εταιρείας να προωθήσει τα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση, και άρα δεν παράγουν καπνό, τα οποία μπορούν τελικά να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τσιγάρα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ο νέος δικτυακός τόπος της PMI παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον και πώς τα νέα προϊόντα της μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ενήλικους καπνιστές και την κοινωνία.

    «Οι ενήλικοι καπνιστές αναζητούν επιλογές προϊόντων που συνδυάζουν την ικανοποίηση της γεύσης, το τελετουργικό και την ευχαρίστηση που παίρνουν από τα τσιγάρα, αλλά με πολύ μικρότερες ποσότητες των βλαβερών συστατικών που υπάρχουν στον καπνό», δήλωσε ο Tony Snyder, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της PMI. «Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας τόσο την επιστήμη όσο και την τεχνολογία για να κάνουμε τα προϊόντα αυτά πραγματικότητα για 1,1 δισεκατομμύρια καπνιστές ανά τον κόσμο».

    Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της PMI που δεν περιλαμβάνουν καύση, και άρα δεν παράγουν καπνό, τα οποία ικανοποιούν τις διαφορετικές προτιμήσεις των καπνιστών. Είναι ένα θερμαινόμενο προϊόν καπνού που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2014 και το 2017 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις μεγαλύτερες πόλεις σε περισσότερες από 30 χώρες.

    Από το 2008, η PMI έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα, την ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση αυτών των προϊόντων. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την αξιολόγηση της δυνατότητας του IQOS να μειώσει τον κίνδυνο είναι πολύ θετικά, και η εταιρεία διαθέτει ελεύθερα τις επιστημονικές μεθοδολογίες και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση. Τον Δεκέμβριο του 2016, η PMI υπέβαλε αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για υπαγωγή του IQOS στα προϊόντα καπνού μειωμένου κινδύνου.

    Ο κ. Snyder συνεχίζει λέγοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς εργαζόμαστε για τη σταδιακή μετάβαση από τα υφιστάμενα προϊόντα της PMI σε δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να βελτιωθεί η δημόσια υγεία μέσω της διάθεσης καλύτερων επιλογών συγκριτικά με τη συνέχιση του καπνίσματος και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Η συνεισφορά των ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας, της επιστημονικής κοινότητας και των ρυθμιστικών Αρχών θα επιταχύνει σημαντικά τη μετάβαση από τα τσιγάρα στα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση, και άρα δεν παράγουν καπνό».



    ΣΧΟΛΙΑ