• Μέγαρο Μουσικής

    Νέος διαδικτυακός κύκλος παραστάσεων για τo Mέγαρο Μουσικής

    • NewsRoom


    To Mέγαρο συνεχίζει τη διαδικτυακή επαφή του με το κοινό και νέος κύκλος παραστάσεων που αγαπήθηκαν ξεκίνησε! Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 9:00 μ.μ.

    Δείτε στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου, κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 9:00 μ.μ., τον δεύτερο κύκλο των διαδικτυακών προβολών με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από χιλιάδες θεατές!

    Την αυλαία άνοιξε στις 13/5 η Τουραντότ, το κύκνειο άσμα του Τζάκομο Πουτσίνι ενώ στις 17/5 παρακολουθήσαμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου με το εορταστικό «Κοντσέρτο της Ευρώπης» στην Αθήνα υπό τον κορυφαίο Bρετανό μαέστρο Σερ Σάιμον Ρατλ και με προσκεκλημένο σολίστ τον «Έλληνα σταρ του βιολιού» Λεωνίδα Καβάκο.

    Giuseppe Verdi: Αΐντα
    Τετάρτη 20 Μαΐου, 21:00

    Η Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάστηκε στο Μέγαρο τον Μάιο του 2001 με την ευκαιρία του διπλού εορτασμού για τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συνθέτη και για τα 130 χρόνια από την πρεμιέρα του έργου στην Όπερα του Καΐρου. Το τολμηρό εγχείρημα του ανεβάσματος σε κλειστό χώρο μιας τόσο μεγάλων διαστάσεων παραγωγής έφερε σε πέρας ένας από τους πλέον προβεβλημένους σκηνοθέτες του καιρού μας, ο Πιερ Λουίτζι Πίτσι.

    Περικλής Κούκος: Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα
    Με τη Μαρία Φαραντούρη
    Κυριακή 24 Μαΐου, 21:00

    Η σκηνική καντάτα Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα του Περικλή Κούκου, σε λιμπρέτο Χριστόφορου Χριστοφή, γράφτηκε ειδικά για τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη (παραγγελία ΟΜΜΑ) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1996 από τους Σολίστ της Πάτρας και το σύνολο του Γιώργου Φακανά υπό τον Νίκο Τσούχλο.

    Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ
    Διευθύνει ο Ζούμπιν Μέτα – Χριστίνα Πουλίτση σοπράνο
    Τετάρτη 27 Μαΐου, 21:00

    Από από τους σπουδαιότερους αρχιμουσικούς της εποχής μας, ο Ζούμπιν Μέτα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, σε μια μαγευτική συναυλία με σολίστ τη διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση, η οποία ερμηνεύει δεξιοτεχνικές άριες των Μότσαρτ, Ροσσίνι και Βέρντι.

    Claudio Monteverdi: Ο Ορφέας
    σε σκηνοθεσία Pier Luigi Pizzi
    Κυριακή 31 Μαΐου 2020, 21:00

    Η εμβληματική μπαρόκ όπερα «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι σε σκηνοθεσία Πιερ Λουίτζι Πίτσι.

    Συναυλία στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών
    Τετάρτη 3 Ιουνίου, 21:00

    Η συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών διοργανώθηκε το 2010 από το Μέγαρο σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα και τη συμμετοχή της Καμεράτας (μαέστρος: Αλέξανδρος Μυράτ) καθώς και χορωδιών βυζαντινής και δυτικής μουσικής.

    Γιάννης Βακαρέλης – Philharmonia Quartett Berlin
    Johannes Brahms: Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα, έργο 34
    Κυριακή 7 Ιουνίου, 21:00

    Η συναυλία του Γιάννη Βακαρέλη, πιανίστα με λαμπρή διεθνή πορεία και καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου, σε συνεργασία με το διάσημο Philharmonia Quartett Berlin. Οι πέντε σολίστ θα παρουσιάσουν το Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα, έργο 34 του Γιοχάννες Μπραμς, ένα από τα διαμάντια της ρομαντικής μουσικής δωματίου.

    Οδύσσεια
    Ένα μπαλέτο του John Neumeier βασισμένο στο ομηρικό έπος
    Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, 21:00

    Το μπαλέτο του John Neumeier βασισμένο στο ομηρικό έπος παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στο Μέγαρο το 1995, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού, χορογραφία και σκηνοθεσία John Neumeier και σκηνικά και κοστούμια Γιάννη Κόκκου.

    Claudio Monteverdi: Ορφέας
    με τους Latinitas Nostra
    Κυριακή 14 Ιουνίου, 21:00

    Η εμβληματική μπαρόκ όπερα Ορφέας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι με το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, που εξειδικεύεται στην ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία. Τον Ορφέα ενσαρκώνει ο διάσημος ισπανός τενόρος Χουάν Σάντσο. Στο ρόλο της Πρωθιέρειας του Διονύσου, η Σαβίνα Γιαννάτου. Στη μουσική διεύθυνση ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και στη σκηνοθεσία ο Θάνος Παπακωνσταντίνου.

    Balthasar Neumann Chor & Ensemble
    Διευθύνει ο Thomas Hengelbrock
    Wolfgang Amadeus Mozart: Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, Κ.626
    Τετάρτη 17 Ιουνίου, 21:00

    Η συναυλία της πολυβραβευμένης Χορωδίας και του Συνόλου Μπαλτάζαρ Νόυμαν, υπό τον εξαίρετο μαέστρο Τόμας Χένγκελμπροκ. Μια ξεχωριστή βραδιά στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου χορωδοί, σολίστ και ορχήστρα έδωσαν, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μια βαθιά συγκινητική ερμηνεία του συγκλονιστικού Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

    Gaetano Donizetti: Λουτσία ντι Λαμμερμούρ
    Τετάρτη 24 Ιουνίου, 21:00

    Η όπερα Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού μπελκάντο, με τη διάσημη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον στον ομώνυμο ρόλο. Μαζί της, επί σκηνής, μερικοί από τους λαμπρότερους αστέρες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, όπως, ο Ραμόν Βάργκας, ο Ρομπέρτο Φροντάλι και ο Σαβέριο Φιόρε. Λαμβάνει μέρος η Χορωδία της ΕΛΣ. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Άντζελο Καβαλλάρο.



    ΣΧΟΛΙΑ