• Δελτία Τύπου

    ΕΠΑ Αττικής: To φυσικό αέριο είναι η πιο οικονομική λύση στη θέρμανση

    • NewsRoom


    Με μόλις 5 λεπτά η κιλοβατώρα για τον μήνα Οκτώβριο και εξοικονόμηση που ξεπερνά το 43% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η λύση του φυσικού αερίου αποτελεί μονόδρομο για τα νοικοκυριά της Αττικής φέτος το χειμώνα.

    Επιπλέον, από την 1/1/2017 η τιμή αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00540 €/KWh). Ενδεικτικά, εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής θα προέκυπτε επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου (από ~5 στα 4,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

    Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς φυσικού αερίου στο οικιακό τιμολόγιο είναι πολύ μικρή και σε κάθε περίπτωση η όποια μεταβολή του θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

    H Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.              

    Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001 και είναι ο αποκλειστικός διανομέας του φυσικού αερίου στην Αττική. Εφαρμόζοντας μία δυναμική επιχειρηματική στρατηγική, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ως στόχο την ανάπτυξη του συστήματος διανομής φυσικού αερίου στην Αττική και την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οικονομία, ασφάλεια και αξιοπιστία. Αφοσιωμένη στην ποιότητα, ευέλικτη και με ανθρώπινο πρόσωπο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη, δίνοντας ώθηση σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.aerioattikis.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ