• Portraits.gr

    Τιμώντας μία μεγάλη επέτειο: Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Zagato 100th Anniversary


    Πολύ πριν οι σχεδιαστές αρχίσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό CAD και την τρισδιάστατη απεικόνιση, ο οίκος Zagato σχεδίαζε χυμώδεις καμπύλες σε κάποια από τα πιο αξιοσημείωτα ιταλικά αυτοκίνητα. Η τεχνογνωσία του Ugo Zagato προερχόταν από την κατασκευή πάνελ αλουμινίου για αεροσκάφη, και η επιρροή της αεροπορίας είναι σαφής στη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

    Τα σχέδια της Zagato διακρίνονται από την απουσία ευθειών γραμμών και γωνιών. Η σχέση της εταιρείας με την αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε το 1928, με την Alfa Romeo 1750, και με το πέρασμα του χρόνου η Zagato έχει τελειοποιήσει μία συνταγή που ικανοποιεί το μάτι, αλλά αποδίδει και αγωνιστικά, αφαιρώντας από το όχημα οτιδήποτε περιττό που απλώς προσθέτει βάρος και προσθέτοντας αεροδυναμικά ελαφριά πάνελ. Ο στόχος ήταν η λειτουργικότητα, όμως συχνά το αποτέλεσμα ήταν μία αυτοκινητιστική τέχνη. Με αυτήν την έννοια, η Zagato ήταν καθαρά ιταλική, έστω κι αν τα σχέδιά της δε θύμιζαν Ιταλία.

    Στην πρόσφατη έκθεση Kyoto Concours D’elegance, η Chopard παρουσίασε το Mille Miglia Classic Chronograph Zagato 100th Anniversary, το οποίο τιμά το έργο του Ugo Zagato, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Zagato.

    Ο διευθύνων σύμβουλος και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Andrea Zagato, έβαλε το χεράκι του στον σχεδιασμό του ρολογιού, και υπάρχει μία οπτική συγγένεια με τα αυτοκίνητα που σχεδίασε η Zagato. Σε αντίθεση με το Mille Miglia Classic Chronograph, η επετειακή έκδοση εγκαταλείπει τους αριθμούς στις ενδείξεις ώρας, αντικαθιστώντας τους με παύλες.

    Στο πάνω μέρος του ρολογιού δεσπόζει το λογότυπο της Zagato, πάνω από το λογότυπο του αγώνα Mille Miglia που έχουμε δει σε πολλά ρολόγια της Chopard. Το χρώμα του καντράν είναι βαθύ κόκκινο, θυμίζοντας το χρώμα rosso corsa με το οποίο ήταν βαμμένα κάποια από τα πρώτα ιταλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Είναι ένα χρώμα με σημαντικό παρελθόν που υπογραμμίζει το πάθος της πρώιμης αυτοκινητιστικής κουλτούρας της Ιταλίας, σύμφωνα με το Hodinkee.

    To σχέδιο του καντράν με τα τρία μίνι ρολόγια αντανακλά τον σχεδιασμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων που έκανε η Zagato στα μέσα του 20ού αιώνα για λογαριασμό της Alfa Romeo, της Lancia και της Fiat. Στα αξιοσημείωτα και τα μικρά «Ζ» στο φόντο του καντράν, που σχηματίζουν ένα ενδιαφέρον μοτίβο, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την αναγνωσιμότητα του καντράν.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Chopard
    Mοντέλο: Mille Miglia Classic Chronograph Zagato 100th Anniversary
    Αριθμός αναφοράς: 168589-3020
    Διάμετρος: 42 mm
    Υλικό κάσαςΑνοξείδωτο ατσάλι
    Χρώμα καντράνΚόκκινο με μοτίβο με το λογότυπο της Zagato
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες
    Αντοχή στο νερό: 50 μέτρα
    Λουρί/μπρασελέΜαύρο δερμάτινο λουρί Barenia από δέρμα αγελάδας

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: ETA 2894-2
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, χρονογράφος με totalizers 12 ωρών και 30 λεπτών
    Διάμετρος: 28 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 42 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)
    Πιστοποιημένο χρονόμετρο COSC

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 6.890 δολάρια
    ΔιαθεσιμότηταΑποκλειστικά στις μπουτίκ
    Περιορισμένη έκδοση: 100 κομμάτια



    ΣΧΟΛΙΑ