• Portraits.gr

    Θέλετε να αποκτήσετε το θρυλικό τελευταίο Rolex του James Bond;

    • Bloomberg


    Θυμάστε το 1989; Ήταν η χρονιά που ο Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος) έγινε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Toyota κυκλοφόρησε τη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων «Lexus» και ο James Bond φορούσε ακόμα Rolex. Αν όλα αυτά σας «χτυπάνε» ένα καμπανάκι νοσταλγίας, ακούστε προσεκτικά: O οίκος Fellows βγάζει σε δημοπρασία το Rolex Submariner από την ταινία του James Bond Licence to Kill.  

    H ταινία του 1989, στην οποία ο Timothy Dalton έκανε την τελευταία του εμφάνιση ως πράκτορας 007, ήταν επίσης η τελευταία ταινία στην οποία ο James Bond φορούσε Rolex. Όταν 6 χρόνια αργότερα ο  Pierce Brosnan ενσάρκωσε τον εμβληματικό ρόλο, το έκανε με ένα ρολόι Omega στον καρπό του και η σχέση αυτή μεταξύ του Bond και της Omega έχει κρατήσει μέχρι και την τελευταία ταινία του franchise.

    Το συγκεκριμένο Submariner το φορούσε ο κασκαντέρ του Timothy Dalton στην ταινία, καθώς ο James Bond κήρυττε πόλεμο στον Franz Sanchez, τον αρχηγό ενός μεξικάνικου καρτέλ. Το γεγονός ότι το ρολόι δεν φορέθηκε από τον ίδιο τον Dalton ίσως να το κάνει λιγότερο ελκυστικό για κάποιους, αλλά, από την άλλη, το γεγονός ότι το ρολόι βρέθηκε στην πραγματική δράση ίσως και να το κάνει περισσότερο ελκυστικό για κάποιους άλλους.

    Με τον οίκο να υπολογίζεται ότι το ρολόι μπορεί να «πιάσει» από 80.000 έως 120.000 δολάρια, αυτό το 007 Submariner «έρχεται πακέτο» με τα πιστοποιητικά της Rolex,  φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, ένα βιβλίο σχετικά με την παραγωγή της ταινίας και πιστοποιητικά της EON Productions (της εταιρίας παραγωγής της ταινίας Licence to Kill). 

    Το Licence to Kill είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που μας έχει μείνει από τα 80s και θα θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν δούμε πώς θα τα πάει το ρολόι όταν ξεκινήσουν οι προσφορές, στις 30 Οκτωβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Rolex Deepsea 126660: Ένα στέμμα για τον βασιλιά του γκολφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H. Moser Endeavour Perpetual Moon Concept: Το πιο μαύρο ρολόι που είδατε ποτέ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Chanel: Επενδύει στη Montres Journe SA



    ΣΧΟΛΙΑ