• Portraits.gr

    Ρολόι Patek Philippe πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή ρεκόρ των 31 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg


    Ένα ρολόι Patek Philippe πουλήθηκε έναντι 31 εκατ. δολαρίων, στην υψηλότερη τιμή που έχει πουληθεί ποτέ ρολόι χειρός σε δημοπρασία, κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής βραδιάς που πραγματοποίησε ο οίκος Christie’s στη Γενεύη.

    Το ατσάλινο Grandmaster Chime πουλήθηκε μετά από… πόλεμο προσφορών, διάρκειας πέντε λεπτών, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο δωμάτιο με πάνω από 300 άτομα. Η πώληση του συγκεκριμένου ρολογιού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ένα Daytona Rolex το οποίο ανήκε στο γνωστό ηθοποιό Πολ Νιούμαν.  Το κομμάτι αυτό είχε πουληθεί στην τιμή των 17,8 εκατ. δολαρίων, το 2017.

    Το Patek Philippe έχει δύο καντράν (ένα στο πίσω μέρος) και 20 ειδικές λειτουργίες. Πουλήθηκε το Σάββατο σε μια εκδήλωση που ονομάζεται “Only Watch”, κατά την οποία ωρολογοποιίες προσφέρουν προς πώληση μοναδικά ρολόγια προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με τη μυϊκή δυστροφία Duchenne.

    Οι πωλήσεις ρολογιών σε τιμές ρεκόρ κατά τη διάρκεια δημοπρασιών είναι συχνές τα τελευταία χρόνια: το 2010 η υψηλότερη τιμή ήταν στα 5,7 εκατ. δολάρια. Η “Only Watch” ιδρύθηκε το 2005 από τον Luc Pettavino, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Monaco Yacht Show. Ο γιος του πέθανε από μυϊκή δυστροφία.

    Ο οίκος Christie’s διεξάγει την ετήσια δημοπρασία ρολογιών του τη Δευτέρα στη Γενεύη και στο τέλος αυτού του μήνα θα προσφέρει ένα σπάνιο Patek του 1950 στο Χονγκ Κονγκ. Η αξία του εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα 14 εκατομμύρια δολάρια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ