Όσοι ακολουθούν διατροφή για απώλεια κιλών και έρχεται η ώρα να ετοιμάσουν το κυρίως γεύμα τους, συνήθως ονειρεύονται μία μεγαλύτερη και πολύ πιο χορταστική μερίδα. Η ιδέα αυτή, όπως φαίνεται μπορεί όντως να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με μία μέθοδο που συστήνουν οι διατροφολόγοι, η οποία ονομάζεται ογκομετρική κατανάλωση.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να γεμίζετε το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου σας με τρόφιμα, που έχουν σύσταση χαμηλής ενέργειας , δηλαδή λιγότερες θερμίδες ανά όγκο. Αυτά, τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνες, οπότε εξακολουθείτε να λαμβάνετε πολλά θρεπτικά συστατικά . Βασικά, μπορείτε να τρώτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και παράλληλα να παίρνετε λιγότερες θερμίδες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Ζαχαράκη: Σε 30 σχολεία ξεκινά από φέτος πιλοτικό πρόγραμμα για την προστασία από τα fake news
- Μητσοτάκης στη διοίκηση της ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια, σε ποσοστό του ΑΕΠ, όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα
- Κλειστός από τις 16:00 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα
- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έχουμε την ικανότητα να “ξεριζώσουμε” το οργανωμένο έγκλημα
