• Portraits.gr

    Portraits70: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στην Ελλάδα για το 2020

    • Ελένη Κεχαγιά
    Portraits70: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στην Ελλάδα για το 2020


    Ισχυρές γυναίκες. Αυτός είναι υπέρτιτλος του μεγάλου αφιερώματος του portraitsgr, Portraits70.

    Αυτός θα είναι ο διαχρονικός τίτλος, που κάθε χρόνο από εδώ και πέρα θα γιορτάζουμε την ημέρα της Γυναίκας μαζί με τα γενέθλια του Portraitsgr. Τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα με τις Ισχυρές γυναίκες της Ελλάδας 2020, δημιουργούν μία παλέτα πλουραλισμού

    Γυναίκες που μέσα σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, μία χρονιά που ανέτρεψε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι σήμερα, μία χρονιά που ανέτρεψε την μέχρι πρότινος ομαλή πορεία σε υγειονομικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθεμία από τον τομέα της, βγήκαν μπροστά, αναπροσαρμόστηκαν, κινήθηκαν με ευελιξία, έκαναν το επόμενο βήμα, στήριξαν, υποστήριξαν, πήραν θέση και τελικά δικαίωσαν πλήρως τον τίτλο και τη θέση τους.

    Η λίστα μας δε θα μπορούσε να είναι αριθμητική, γιατί πολύ απλά οι γυναίκες που την αποτελούν ξεχώρισαν, καθεμία στο δικό της τομέα. Και γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη λίστα.

    Πρόσωπα ευρέως αναγνωρίσιμα πλέκονται με άλλα που ίσως ο πολύς κόσμος δεν ξέρει. Πολύτιμες ηρωίδες της καθημερινότητας πλέκονται με τους πολύτιμες φιλανθρώπους. Εμπνευσμένες leaders και ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων πλέκονται με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Πολύτιμα επιστημονικά μυαλά πλέκονται με τις δυναμικές μας εφοπλίστριες αλλά και τις ισχυρές κυρίες των τραπεζών, δημιουργώντας τελικά ένα παζλ – ωδή στη δυναμική των γυναικών και όλων αυτών που μπορούν να καταφέρουν.

    Στο χώρο του εφοπλισμού, ξεχώρισαν οι Μαρία Αγγελικούση, Σεμίραμις Παληού, Μελίνα Τραυλού, Αγγελική Φράγκου.

    Οι δυναμικές κυρίες της οικονομίας και των επιχειρήσεων Έλλη Ανδριοπούλου, Πέγκυ Αντωνάκου, Άννα Αποστολίδου, Σοφία Βακάκη, Μαρία Βεληβασάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, Δήμητρα Δασκαλάκη, Μαρί Δασκαλαντωνάκη, Ιωάννα Δρέττα, Μαρίνα Καπετανάκη, Βικτώρια Καρέλια, Ελμίνα Κοπελούζου, Υβέτ Κοσμετάτου, Ευτυχία Κουτσουρέλη, Βασιλική Λαζαράκου, Πηνελόπη Λαζαρίδου, Βιολέτα Λάππα, Σουζάνα Λασκαρίδη, Τερέζα Μεσσάρη, Χριστίνα Μήτση, Μαρίνα Μπουτάρη, Έλενα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Κατερίνα Σάββα, Μυλαίδη Στούμπου, Ιουλία Τσέτη, Λούσι Φάις, απέδειξαν ότι οι δυσκολίες του 2020 δεν ήταν αρκετές για να τις κρατήσουν πίσω.

    Οι κυρίες του τραπεζικού συστήματος Ελένη Βρεττού, Χριστίνα Θεοφιλίδη, Χριστίνα Μαργέλου, Αθηνά Χατζηπέτρου.

    Οι εξέχουσες προσωπικότητες της φιλανθρωπίας Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλίκη Περρωτή, Αλεξάνδρα Μαρτίνου και Μαριάννα Λάτση.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία, είδαμε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας: την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μαζί της, την πολιτική σκηνή απασχόλησαν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Εύα Καϊλη, Νίκη Κεραμέως και Αλεξάνδρα Σδούκου.

    Από τη λίστα, φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι γιατροί Μαρία Θεοδωρίδου, Μαρία Αναστασία Κοτανίδου και Βάνα Σύψα, αλλά και οι ισχυρές κυρίες της διπλωματίας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Ελένη Σουρανή.

    Τον πολιτισμό του 2020 επηρέασαν οι Κωνσταντία Γουρζή, Αφροδίτη Παναγιωτάκου,  Χριστιάνα Στεφάνου,  Δήμητρα Τσαγκάρη, Βένια Παπαθανασοπούλου.

    Οι μαχητικές δικηγόροι Κατερίνα Καρατζά, Χριστίνα Λιβαδά, Έλενα Τσώχου και η δικαστικός Μαρία Λεπενιώτη, διακρίθηκαν για το έργο τους.

    Από το χώρο του αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου που, χάρη στο θάρρος της, ξέσπασε το ελληνικό κίνημα #MeToo και η κορυφαία τενίστρια Μαριάννα Σάκκαρη.

    Στο χώρο της δημοσιογραφίας, οι Έλενα Ακρίτα, Σία Κοσιώνη, Ράνια Τζίμα, Τασούλα Επτακοίλη ακούστηκαν δυνατά.

    Δείτε όλη αναλυτικά τη λίστα αλλά και τα επιτεύγματά τους που τις έκαναν να ξεχωρίσουν στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ