• Portraits.gr

    Γιατί το Santos-Dumont θα φέρει νέους πελάτες στην Cartier


    Μετά το πρόσφατο «λίφτινγκ» στη σειρά Santos, η Cartier ανακοίνωσε στο σαλόνι ωρολογοποιίας της Γενεύης μία νέα, αλλά συγγενή γραμμή, την Santos-Dumont. Πρόκειται για μία σειρά λεπτών ρολογιών σε κλασικό μέγεθος, τα οποία θα διατίθενται αποκλειστικά με δερμάτινο λουρί, ενώ θα προσφέρονται σε ασυνήθιστα χαμηλή τιμή για ρολόγια Santos (καθώς χρησιμοποιούν μηχανισμό quartz), διατηρώντας παράλληλα το όμορφο παρουσιαστικό τους.

    Το Santos-Dumont βγαίνει σε δύο μεγέθη, μια μικρότερη εκδοχή με διάμετρο κάσας 27,5 χιλιοστών και μία μεγαλύτερη με διάμετρο 31,4 χιλιοστά, αν και φορώντας τα νομίζει κανείς ότι είναι λίγο μεγαλύτερα, λόγω του τετράγωνου καντράν. Και τα δύο μεγέθη έχουν πάχος μόλις 7 χιλιοστών, ενώ το λουρί τους είναι πολύ άνετο στο χέρι.

    Με επιλογές σε ατσάλι, ροζ χρυσό ή διχρωμία, το Santos-Dumont δείχνει πολυτελές χωρίς να έχει τίποτα το περιττό και χαρακτηρίζεται από μία ευελιξία και ένα στυλ που ταιριάζει τόσο με ένα κοστούμι, όσο και με ένα πιο χαλαρό ντύσιμο.

    Σίγουρα κάποιους θα τους ξενίσει η χρήση μηχανισμού quartz, όμως για ρολόγια τα οποία προσφέρονται για καθημερινή χρήση και πλασάρονται ως απλά και ευκολοφόρετα, είναι λογική επιλογή. Και η τιμή τους είναι αρκετά προσιτή για να φέρει πιο κοντά στην Cartier λάτρεις των ρολογιών που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα ρολόγια της.

    Η τιμή του Santos-Dumont ξεκινά στα 3.650 δολάρια για τη μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή σε ατσάλι, ενώ η μεγαλύτερη εκδοχή του, επίσης σε ατσάλι, κοστίζει 3.900 δολάρια. Η πιο ακριβή εκδοχή του ρολογιού είναι αυτή με ροζ χρυσό στο μεγαλύτερο μέγεθος, που κοστολογείται στα 11.800 δολάρια. Σημειωτέον ότι ένα απλό ρολόι Santos στοιχίζει το λιγότερο 6.250 δολάρια, επομένως σίγουρα το να μπορεί κανείς να αγοράσει ένα τέτοιο ρολόι ακόμα και με λιγότερα από 4.000 δολάρια είναι ένα σημαντικό νέο για τους λάτρεις των ρολογιών που κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ