• Πολιτισμός

    Βρετανία: Πέθανε ο βραβευμένος ηθοποιός Τομ Γουίλκονσον

    • NewsRoom
    Τομ Γουίλκινσον, ηθοποιός

    Τομ Γουίλκινσον, ηθοποιός


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Γουίλκινσον, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από ταινίες όπως το ”The Full Monty”, το ”Shakespeare In Love”,το ”The Best Exotic Marigold Hotel” και το “In The Bedroom”.

    Ο γεννημένος στο Λιντς Γουίλκινσον, συμμετείχε σε πάνω από 130 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συνολικά έλαβε έξι υποψηφιότητες για Bafta, κερδίζοντας το βραβείο για την ταινία The Full Monty του 1997, καθώς και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τις ταινίες “Michael Clayton” (B’ Ανδρικού ρόλου) και “In The Bedroom” (Α’ Ανδρικού ρόλου).

    Ο Γουίλκινσον  συμμετείχε τόσο σε δράματα εποχής όπως το Sense and Sensibility του 1995 και το Belle του 2013, όσο και σε ταινίες δράσης, όπως το Rush Hour ή το RocknRolla, στις οποίες μάλιστα υποδυόταν εγκληματίες.

    Εκπαιδεύτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Ράντα) πριν ακολουθήσει την πορεία του προς το θέατρο και την τηλεόραση. Το 1986, πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στην οθόνη στη μίνι σειρά First Among Equals, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

    Μαζί του έπαιζε η Νταϊάνα Χάρντκαστλ, με την οποία παντρεύτηκε το 1988 και απέκτησαν δύο κόρες, τις Άλις και Μόλι. Οι δύο τους συνέχισαν να υποδύονται τους συζύγους στο The Kennedys το 2011 και στην ταινία δράσης του 2014 Good People.

    Διαβάστε επίσης

    AIPS: Καλύτερος αθλητής στον κόσμο για το 2023 ο Τζόκοβιτς – Στην 21η θέση ο Μίλτος Τεντόγλου

    Ευρωπαϊκές μετοχές: Οι winners και οι losers του 2023

    Ρωσία: Στους 14 οι νεκροί από την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ – «Δεν θα μείνει ατιμώρητη»



    ΣΧΟΛΙΑ