• Πολιτισμός

    Βραβείο για το Υποθαλάσσιο Μουσείο της Περιστέρας στην Αλόννησο


    Βραβείο καινοτομίας στον πολιτιστικό τουρισμό πήρε το Υποθαλάσσιο Μουσείο της Περιστέρας στην Αλόννησο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN.

    Το μουσείο απέσπασε συγκεκριμένα το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, προς έξυπνους προορισμούς» και η ανακοίνωσή του έγινε διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού με βάση την πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώθηκε από το ETCN στις 22-24 Οκτωβρίου 2020 στο Krk/Rijeka της Κροατίας.

    Μια ενδιαφέρουσα διάκριση για την περιοχή και την Ελλάδα γενικότερα, αρκεί βεβαίως να πάψει να συγκρίνεται με όποιο τρόπο το συγκεκριμένο ναυάγιο με τον …Παρθενώνα, όπως το θέλει ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Αγοραστός.

    Σύμφωνα με τον ίδιο το ναυάγιο της Περιστέρας  συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως αποδεικνύοντας, όπως λέει ο ίδιος, ότι η συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού απέδωσε «ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, φέρνει προστιθέμενο εθνικό πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

    Ο κ. Αγοραστός φιλοδοξεί την αξιοποίηση και άλλων ναυαγίων του Παγασητικού, θέμα που αφορά ωστόσο πρωταρχικά το υπουργείο Πολιτισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ