• Πολιτισμός

    Θεοδώρα Πικρού – Βαλεντή: Τι δήλωσε για το Βραβείο Ευποιίας της Αλίκης Περρωτή και πώς τιμάει τη γιαγιά της

    Θεοδώρα Πικρού - Βαλεντή: Τι δήλωσε για το Βραβείο Ευποιίας της Αλίκης Περρωτή και πώς τιμάει τη γιαγιά της

    Η Θεοδώρα Πικρού Βαλεντή παραλαμβάνει το Βραβείο Ευποιίας εκ μέρους της γιαγιάς της από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εχθές


    H Θεοδώρα Πικρού – Βαλεντή παρέλαβε το Βραβείο Ευποιίας εκ μέρους της γιαγιάς της Αλίκης Περρωτή. Τα τιμητικά βραβεία απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε περίλαμπρη τελετή εχθές στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Η Θεοδώρα Πικρού Βαλεντή ξεχωρίζει ανάμεσα στους συγγενείς της Αλίκης Περρωτής.

    Η σπουδαία εθνική ευεργέτης, τη θεωρεί μάλλον συνεχίστρια του έργου της στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

    Η Θεοδώρα Πικρού Βαλεντή εξάλλου, «χάρισε» στη γιαγιά της και τους δύο δισέγγονούς της Γιώργο και Θεόδωρο (όπως ο προ-προπάππος του), που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Παρότι έχουν πολύ νέα μητέρα…

    Αίσθημα κοινωνικής ευθύνης

    Η Θεοδώρα Πικρού Βαλεντή παραλαμβάνοντας το Βραβείο Ευποιίας από τα χέρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δήλωσε:

    Μια ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής προσφοράς της στη χώρα μας την οποία αγαπά και ευεργετεί πάντοτε.

    Η Αλίκη Περρωτή είναι μια γυναίκα που όλη της τη ζωή χαίρεται να προσφέρει. Με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια, και να βοηθάει τους συνανθρώπους της, ιδιαίτερα όσον αφορά στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

    Το περασμένο καλοκαίρι του 2021 ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την Αλίκη Περρωτή.

    Αμερικανική Γεωργική Σχολή

    Σε βράβευσή της πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για όλα όσα έχετε δώσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία αντανακλά τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας. Αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Διασποράς κι όλα αυτά που μπορούν να κατακτηθούν μέσα από αφοσιωμένη εργασία».

    Τελικά, όμως, εστίασε στους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (ΑΓΣ). Η επαφή της με τη σχολή ξεκίνησε το 1990.

    Αρχικά με γενναιόδωρες υποτροφίες, που χάρισαν σε πολλά παιδιά την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στον αγροδιατροφικό τομέα. Σταδιακά αναμείχθηκε περισσότερο με την ΑΓΣ, αλλάζοντάς τη ριζικά.

    Το 1996 προχώρησε στη σύσταση του Perrotis College στο πλαίσιο της ΑΓΣ, στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή. Πρόκειται για το πρώτο τριτοβάθμιο ίδρυμα στη νοτιοανατολική Ευρώπη που επικεντρώνεται στη δημιουργία ηγετών στον πρωτογενή τομέα).

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας. Από το 2017 διαθέτει και Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών.

    Εξίσου σημαντικές δωρεές η βιβλιοθήκη Perrotis, το οικοτροφείο Aliki Perrotis, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Aliki Perroti. Το τελευταίο εγκαινιάστηκε το 2017 και αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τ.μ. και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο.

    Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Πάνος Κανέλλης αναφέρθηκε πρόσφατα στην πολύχρονη προσφορά της Αλίκης Περρωτή. Σύμφωνα με τον οποίο, άφησε τη «σφραγίδα της στη ζωή των μαθητών της» και βοήθησε «τη Διοίκηση να προχωρήσει σε τολμηρά βήματα για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που όλοι έχουμε οραματιστεί».

    Η Αλίκη Περρωτή Κωνσταντοπούλου έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία για το ευαγές της έργο. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από το σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με Καρκίνο, από την επιτροπή των Βραβείων Ευκράντη, μεταξύ άλλων.

    Υπήρξε καλλονή. Φωτογραφίες από το αρχείο της



    ΣΧΟΛΙΑ