• Πολιτισμός

    Θάνος Μικρούτσικος: Σήμερα η κηδεία του συνθέτη -Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

    • NewsRoom

    Θάνος Μικρούτσικος


    Με μία ακόμη απώλεια σφραγίστηκε το ελληνικό πεντάγραμμο προχθές, Σάββατο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο.

    Φίλοι, συγγενείς, αλλά και θαυμαστές του σπουδαίου καλλιτέχνη θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο, στην πολιτική κηδεία του, που θα τελεστεί στις 14.30 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Μάλιστα, η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα γίνει δημοσία δαπάνη, μετά από σχετική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

    Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, η σορός του αγαπημένου συνθέτη και μουσικού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου, για όσους θέλουν να τον αποχαιρετήσουν.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου έχει ζητήσει, αντί στεφάνων, να διατεθούν χρήματα για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στη Μόρια (GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς).

    Ο Θάνος Μικρούτσικος έχασε τη μάχη με τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ