Πολιτισμός

Συγχαρητήρια Μενδώνη σε Λάνθιμο για την νέα διάκριση

  • NewsRoom
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη


Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε στον Γιώργο Λάνθιμο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την νέα διάκριση της τελευταίας ταινίας του «Η Ευνοούμενη» στα βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Στο μήνυμά της, η κ. Μενδώνη αναφέρει:

«Η σαρωτική νίκη της ‘Ευνοούμενης’ του Γιώργου Λάνθιμου στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, ολοκληρώνει τη θριαμβευτική πορεία της ταινίας του Έλληνα δημιουργού.

» Από την πρεμιέρα της στην Μόστρα της Βενετίας, μέχρι και τα Όσκαρ, η ‘Ευνοούμενη’ πρωταγωνίστησε σε κάθε απονομή ενώσεων κριτικών, επαγγελματιών του κινηματογράφου, ακόμη και στην έδρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη, το Χόλιγουντ. 

» Με τη διάκριση της ταινίας με οκτώ βραβεία, χθες το βράδυ στο Βερολίνο, στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενή» του επιστρέφουν στην Ευρώπη με παγκόσμια αναγνώριση.

» Το έργο του Λάνθιμου, ενός δημιουργού με απολύτως προσωπικό και διακριτό κινηματογραφικό ιδίωμα, που επιβλήθηκε με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά του, σε μια περίοδο που αναζητείται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική τέχνη, τιμά την πατρίδα του, την Ελλάδα.

» Ο ίδιος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση της χώρας μας, η οποία οφείλει να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του. Αυτή είναι η πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

» Συγχαίρω θερμά τον Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του και εύχομαι ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».


ΣΧΟΛΙΑ