• Πολιτισμός

    Πρώτοι επισκέπτες στην Εθνική Πινακοθήκη – Ανοιχτά όλα τα μουσεία της χώρας

    Στο εκδοτήριο των εισιτηρίων


    Οι πρώτοι επισκέπτες μπήκαν σήμερα στην Εθνική Πινακοθήκη!

    Πρώτη ημέρα έναρξης της λειτουργίας των μουσείων και μικρή ουρά σχηματίσθηκε στο εκδοτήριο των εισιτηρίων προαναγγέλλοντας το ευοίωνο μέλλον και ανακαλώντας μνήμες από τις σειρές των εκατοντάδων ανθρώπων, που περίμεναν υπομονετικά και επί ώρες, πριν από κάποια χρόνια στο προαύλιο του κτηρίου για να δουν μεγάλες εκθέσεις της.

    Τα πρώτα λόγια μάλιστα στους εργαζόμενους ήταν, ότι θέλουν να προλάβουν, όχι απλώς για να δουν πρώτοι την πολυαναμενόμενη νέα Εθνική Πινακοθήκη, μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση και την επέκτασή της αλλά και να την χαρούν χωρίς πολύ κόσμο και χωρίς να χρειαστεί να μπουν στις ουρές που προβλέπεται ότι θα υπάρξουν.

    Πρώτοι επισκέπτες στην Εθνική Πινακοθήκη

    Την ικανοποίηση και τη χαρά της για την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης _ από το 2012 που είχε κλείσει_ εξέφρασε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που την επισκέφθηκε κι εκείνη σήμερα. Συνομίλησε μάλιστα με επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για το κτήριο όσο και για τον τρόπο έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά μπροστά σε ένα από τα εμβληματικά γλυπτά του

    «Η Αθήνα επιτέλους αποκτά μια Πινακοθήκη ισάξια και αντάξια της ιστορίας της νεότερης ελληνικής τέχνης, από το 1830 και μετά . Και γι’ αυτό και είμαστε πολύ περήφανοι», είπε η κυρία Μενδώνη βεβαιώνοντας επίσης, ότι τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα επαναλειτούργησαν σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και σε όλα τα μουσεία υπήρχε προσέλευση. Σε κάποια μάλιστα, βρέθηκαν και οι πρώτοι επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό. «Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι μια εργάσιμη μέρα, είναι πολλοί οι επισκέπτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον χώρο της Πινακοθήκης, τηρώντας απολύτως όλα τα μέτρα. Ο κόσμος εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αγάπη του προς την Εθνική Πινακοθήκη», πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Εθνική ΠΙνακοθήκη

    Η υπουργός Πολιτισμού  επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, διαπιστώνοντας την ίδια ανταπόκριση του κοινού ενώ παντού τηρούνται τα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το προσωπικό των μουσείων είναι απολύτως ενημερωμένο για όλα όσα εξασφαλίζουν την προστασία των ιδίων αλλά και των επισκεπτών.

    Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν εξάλλου τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων) από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

    Δείτε το βίντεο του ΥΠΠΟΑ για την επανέναρξη λειτουργίας των μουσείων εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ