• Πολιτισμός

    Πενήντα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους επιδοτούνται από το υπουργείο Πολιτισμού


    Με τον ποσόν των 1.250.000 ευρώ επιδοτούνται από το υπουργείο Πολιτισμού τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μικρού μήκους, που επιλέχθηκαν, ύστερα από την πρόσκληση υποβολής προτάσεων των δημιουργών.

    Πρόκειται για την ολοκλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν τελικώς 25 προτάσεις από κάθε κατηγορία (σύνολο 50). Κάθε παραγωγή ντοκιμαντέρ επιδοτείται με 30.000 ευρώ και κάθε ταινία μικρού μήκους με 20.000 ευρώ.

     Την επιτροπή αξιολόγησης στην  πρώτη περίπτωση αποτελούσαν οι Μαρία Κατσουνάκη, δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου, Λουκάς Κατσίκας, κριτικός κινηματογράφου και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και Κλέωνη Φλέσσα, σκηνοθέτης.

    Τις ταινίες μικρού μήκους εξάλλου επέλεξαν η εικαστικός-σκηνοθέτης Βουβούλα Σκούρα, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Γιάννης Σακαρίδης και ο σκηνοθέτης και καθηγητή Σκηνοθεσίας – Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ Παντελής Χούρσογλου. Και οι δύο επιτροπές εξάλλου επισήμαναν το υψηλό επίπεδο των προτάσεων, γιατί η θεματολογία των σεναρίων ήταν ενδιαφέρουσα και απρόσμενη, με ανοικτές και πολύπλευρες προσεγγίσεις της πραγματικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ