• Πολιτισμός

    Πασχαλινά δώρα με έμπνευση από το Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


    Πασχαλινά δώρα: «Μένουμε σπίτι» αλλά το Πάσχα έρχεται και τα μουσεία έχουν ετοιμάσει τα καλύτερα δώρα τους.

    Συνοδευμένα με ευχές αγάπης για την Ανάσταση, που φέτος ειδικά παίρνει ιδιαίτερο νόημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που κρατά τους ανθρώπους στο σπίτι.

    Παιχνίδια, αυγά με ιδιαίτερη διακόσμηση, κοσμήματα ή διακοσμητικά αντικείμενα όλα με αναφορά στο Πάσχα και την άνοιξη αποτελούν τις προτάσεις του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους.

    Πρωτότυπες λαμπάδες και κεραμικά αυγά ή πουλάκια ζωγραφισμένα στο χέρι αλλά και μια επιλογή από exclusive διακοσμητικά, εμπνευσμένα από τις εκθέσεις και τις συλλογές του Μουσείου, που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το σπίτι σε καταφύγιο ονείρων προτείνει το Μουσείο Μπενάκη.

    Ξεχωριστές μάλιστα είναι οι πλουμιστές πεταλούδες από πλέξιγκλας με σχέδια του Αλέξη Ακριθάκη αλλά και τα κεραμικά σκεύη με πολύχρωμα λουλούδια που μιλούν για άνοιξη. Όλα στη διεύθυνση benakishop.gr

    Μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τις αξίες και τους ανθρώπους που δίνουν στη ζωή μας προοπτική και νόημα, είναι αυτή η κρίση όπως αναφέρει εύστοχα το Μουσείο Κυκλαδική Τέχνης, που παρουσιάζει τις δικές του πασχαλινές δημιουργίες.

    Ανάμεσά τους ιδιαίτερα πασχαλινά _αλλά και όχι μόνον_ αυγά που κερδίζουν σε έμπνευση καθώς αρκετά από αυτά διακοσμούνται με όλαβολα και παραστάσεις που απεικονίζουν μυθολογικά θέματα από αρχαία ελληνικά αγγεία.

    Μαζί παιχνίδια, κοσμήματα και κεραμικές δημιουργίες στο https://cycladic.gr/shop?museum=1



    ΣΧΟΛΙΑ