• Πολιτισμός

    Όταν ο Νίκος Σταμπολίδης ξενάγησε την Γκλεν Κλόουζ στην Επίδαυρο

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ, η Παλόμα Πικάσο και ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στην Επίδαυρο


    «Οιδίποδας» και Οστερμάιερ της βερολινέζικης Σαουμπίνε στην σκηνή της Επιδαύρου  αλλά στο κοινό και δύο εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτιστικής σκηνής. Η σταρ του Χόλυγουντ και σπουδαία ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ και η παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια Παλόμα Πικάσο, συχνή επισκέπτρια και φίλη της Ελλάδας. Συνδετικός κρίκος ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, που όχι μόνον έφερε την διάσημη ηθοποιό στην Επίδαυρο αλλά και την ξενάγησε τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο αρχαίο θέατρο, όπως φυσικά και την Παλόμα Πικάσο, με την οποία γνωρίζεται εδώ και πολλά χρόνια.  Κι αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες κρέμονταν και οι δύο από τα χείλη του.

    Όλα άρχισαν πριν λίγες μέρες, όταν η Γκλεν Κλόουζ που βρίσκεται στην χώρα μας για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Τεχεράνη» εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Σταμπολίδη, συγκεκριμένα ωστόσο την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, που ο ίδιος θα βρισκόταν στην παράσταση του Οστερμάιερ.

    Το ραντεβού έτσι, αντί για την Αθήνα κλείστηκε για την Επίδαυρο, την οποία η ηθοποιός θέλησε να επισκεφθεί, αλλά και να παρακολουθήσει φυσικά την παράσταση.

    Η ξενάγηση άρχισε από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, όπου και συναντήθηκαν με τον καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ο οποίος ήταν ακόμη στην ανασκαφή του. Ακολούθησε το αρχαίο θέατρο, άδειο ακόμη και εκεί ο κ. Σταμπολίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στις δύο κυρίες όλα τα μυστικά του ωραιότερου θεάτρου του κόσμου.

    Ο ίδιος άλλωστε ενημέρωσε την Γκλεν Κλόουζ για το κάλεσμα του ενός λεπτού σιγής,  που ζήτησε από σκηνής η διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Κατερίνα Ευαγγελάτου για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ και ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στην Επίδαυρο

    Να σημειωθεί άλλωστε ότι ο κ. Σταμπολίδης  είναι μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Ντυμένη απλά, με παντελόνι και πουκάμισο σε βαθύ μπλε χρώμα η αμερικανίδα ηθοποιός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του ιερού της αρχαίας Επιδαύρου και φυσικά του θεάτρου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και την εντυπωσιακή ακουστική του.  Η ίδια θα παραμείνει για μερικές ακόμη μέρες στην Επίδαυρο για ολιγοήμερες διακοπές  και στη συνέχεια επιστροφή στην Αθήνα.

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ και ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στην Επίδαυρο

    Η πρωταγωνίστρια στην «Ολέθρια σχέση», στις «Επικίνδυνες σχέσεις» ακόμη και στα «101 σκυλιά της Δαλματίας»  _μεταξύ άλλων_ που έχει προταθεί 14 φορές για Όσκαρ θα παραμείνει στη χώρα μας ως τις 14 Σεπτεμβρίου.

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ, η Παλόμα Πικάσο και ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στην Επίδαυρο

     



    ΣΧΟΛΙΑ