Πολιτισμός

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

  • NewsRoom


Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ορίσθηκε σήμερα από παλαίμαχους του χώρου, που γνωρίζουν καλά τον κινηματογράφο αλλά και από νέα πρόσωπα ελπίζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να επιλύσει τα χρόνια και σοβαρά προβλήματά του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού το νέο επταμελές ΔΣ του ΕΚΚ αποτελείται από τους: Πάνο Λουκάκο, δημοσιογράφο και πολιτικό στη θέση του προέδρου, Χριστίνα Μανωλοπούλου, δικηγόρο, Κάλλια Παπαδάκη συγγραφέα και σεναριογράφο, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφο, Ελένη Πετρά, μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, Κώστα Φέρρη, σκηνοθέτη και  Κωνσταντή Φραγκόπουλο, σκηνοθέτη.

Παράλληλα το υπουργείο προχωρεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση ουσιαστικών  ζητημάτων που κατά πλήττουν τον  κινηματογράφο. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

-Ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών που αφορούν τον κινηματογράφο με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής αλλά και την βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ στα οπτικοακουστικά μέσα.

-Άμεση σύσταση μιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τρίμηνης διάρκειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κινηματογράφου, σχετικά με την επικαιροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κλάδο. Απώτερος σκοπός είναι η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής κινηματογράφου που δεν θα εξαντλείται στο θέμα της παραγωγής και χρηματοδότησης, αλλά θα καλύπτει την πλήρη αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της διανομής και προώθησης, την εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων της κινηματογραφικής κοινότητας, αλλά και την ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου σε διεθνές επίπεδο.

-Ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, πάντοτε εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που ορίζεται από την κυβέρνηση, οικονομικής τόνωσης τόσο της κινηματογραφικής παραγωγής, όσο και των κινηματογραφικών αιθουσών.

-Καλύτερο συντονισμό όλων των επιμέρους φορέων με αντικείμενο τον κινηματογράφο, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το ελληνικό σινεμά, την αποφυγή σπατάλης πόρων, την ανάπτυξη του κοινού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ενθάρρυνση της κινηματογράφησης στην Ελλάδα και την στήριξη της κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

-Απόδοση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου του εκπαιδευτικού, αναπτυξιακού, δημιουργικού ρόλου που του αναλογεί


ΣΧΟΛΙΑ